Căutare

Share this article

S-a lansat prin anii ’70 atunci când eu nu doar că nu existam, dar nici nu eram în vreun plan. Hiturile sale au câștigat topurile anilor ’60-’70 când, din nou, nu eram în planurile nimănui. Iar la noi a venit în concert acum 23 de ani, atunci când eram prea mică să știu ce înseamnă un concert.

Însă, artistul britanic se întoarce în acest week-end în București. Așa că, până duminică atunci când ne dă întâlnire în Piața Constituției, hai să facem cunoștință cu artistul care ne întreabă mereu „Da Ya think I’m sexy?”

Ca să intrăm în atmosfera potrivită, zic să ascultăm puțină muzică. Vă spun sincer că nu știu atât de multe despre muzica lui Rod Stewart. Iar dacă mă iei tare, cred că mai mult de 2-3 melodii nu știu de la el. Însă ce știu sigur este că a jucat fotbal, că a fost cam rebel și că a avut o viață amoroasă foarte intensă.

Iar dacă insiști să îți spun vreo melodie semnată Rod Stewart, atunci îți spun „Da Ya think I’m sexy?” nu de alta dar pentru mine este melodia lui cea mai ascultată la petreceri:

Rhythm of my heart

Povestea sa de succes a început în anii 1960 atunci când a devenit cunoscut datorită colaborării pe care o avea cu trupa The Jeff Beck Group. Însă aplauzele le-a primit cu adevărat odată cu intrarea sa în trupa Faces. Și mai apoi datorită carierei sale solo. A colaborat cu numeroşi artişti, între care Ronnie Wood, Tina Turner, Sting şi Brian Adams, Mick Fleetwood şi Peter Green. Și a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea.

Însă ce este cu adevărat interesant este faptul că Rod Steward ar fi vrut să fie fotbalist. Ca mai toate familiile britanice, Rod Steward s-a născut într-o casă de microbiști. Tatăl sau a jucat fotbal la nivel amator și ulterior a antrenat câteva echipe. Fratele său a avut același microb, iar una dintre primele amintiri pe care le are Rod din copilărie este peretele din camera fratelui său pe care erau poze cu doi dintre cei mai importanță fotbaliști pe care i-a avut Scoția – George Young și Gordon Smith.

Rod a fost, la rândul său, pasionat de acest sport, fiind unul dintre cei mai cunoscuți fani ai echipei Arsenal Londra. Mai mult decât atât, a fost și cel mai talentat din familia sa și se pare că avea potențial să fie un fotbalist de succes. Cu toate astea, în viață uneori e bine să te răzgândești.

Rod Steward a ajuns în lumina reflectoarelor nu datorită driblingurilor, ci datorită talentului muzical. Iar interesul pentru lumea artei a venit, din nou, din familie – părinții săi erau mari fani ai cântărețului Al Jolson. A înțeles ce înseamnă lumea rock-ului atunci când a ascultat melodia „The Girl Can’t Help It” a lui Little Richard’s. Iar pasiunea pentru muzica live a început atunci când i-a văzut în concert pe Bill Haley & His Comets.

Prima chitară a primit-o de la tatăl său. Și de atunci lumea lui s-a schimbat. A primit nu mai puțin de 18 nominalizări la Premiile Grammy (cele mai importante din industria muzicală mondială). Șase dintre albumele lui au ajuns, consecutiv, pe primul loc în topul britanic de specialitate, iar 31 de piese, între primele zece poziții ale clasamentului single-urilor.

A fost inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame atât datorită carierei sale alături de trupa Faces (din 2012), cât și datorită activității sale solo (din 1994). Și din 2005 are o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Iar începând din anul 2016 numele său începe cu Sir – artistul primind acest titlu datorită contribuției sale în muzică și pentru actele sale caritabile din partea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Nu știu dacă asta a fost melodia cu care a cucerit-o pe Regină, dar sigur este una dintre cele câteva melodii pe care le știu eu de la Rod Steward:

Have I told you lately

Însă succesul muzical nu a fost singurul argument pentru care Rod Stewart a fost pe primele pagini ale publicațiilor mondene. Viața sa personală a fost întotdeauna una tumultoasă și a atras mereu interesul publicului. Ca să vă faceți o idee, artistul în vârstă de 73 de ani are opt copii cu cinci femei, fiind căsătorit de trei ori.

În prezent artistul îi cântă „Have I told you lately” modelului Penny Lancaster, în vârstă de 47 de ani cu care este însurat din 2007 și împreună cu are doi băieți Alastair Wallace (născut în 2005) și Aiden Patrick (născut în 2011).

Și, în final, Rod Steward pare un mare cuceritor (nu e de mirare, doar cântă „Da Ya think I’m sexy?”, nu?). Nu știu dacă vouă vi se pare sexy sau nu (pe mine nu m-a impresionat niciodată, dar cred că sunt puțin dintr-o altă generație), dar sunt convinsă că atunci când îți cântă melodia asta te cam topești:

Deci, ne vedem duminică la concert? Dacă da, atunci arătați-ne și nouă cu v-ați distrat – postează pe Instagram sau Facebook și dă-ne tag în postare (@lifewebsite pe Facebook | @life.ro pe Instagram).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO