fbpx

Căutare

Share this article

Actorii Patrick Duffy, Linda Gray, Charlene Tilton şi Steve Kanaly s-au întors pe platourile de filmare ale serialului „Dallas”, pentru aniversarea a 40 de ani de la difuzarea primului episod. Southfork Ranch din Dallas pare neschimbat, chiar şi după 4 decenii. Doar actorii (cei rămaşi în viaţă) sunt astăzi… un pic mai bătrâni.

Primul episod din celebrul serial „Dallas” a fost difuzat pe 2 aprilie 1978, pe canalul CBS. Această producţie „soap-opera” a avut un succes cutremurător, atât în SUA, cât şi în peste 80 de ţări din întreaga lume. La doi ani de la debutul serialului 83 de milioane oameni s-au uitat la dramaticul episod „Who shot J.R.?”.

În mod surprinzător, în România „Dallas” a fost difuzat prima dată înainte de 1980, în ajun de 23 august 1979, sub titlul „Compania Petrolieră Ewing”. Însă românii aveau să „primească” doar câteva sezoane din serialul occidental, pentru că producţia a fost interzisă de Ceauşescu. Serialul a fost reluat, în întregime, în 1990, după Revoluţie, la Televiziunea Română Liberă.

„Dallas” are unul dintre cele mai recognoscibile generice, o echipă de personaje care au rămas în memoria colectivă foarte multă vreme, precum şi meritul de a fi un serial deschizător de drumul în multe privinţe.

Aşa cum povestesc şi câţiva dintre membrii cast-ului original, serialul s-a aplecat pentru prima dată asupra unor teme sensibile precum alcoolismul, cancerul de sân sau tematica gay.

De asemenea, serialul a mai încercat o premieră – aceea de „a reînvia” un personaj principal, după mai bine de un an. „Nu, Bobby Ewing n-a murit!”, aveau să exclame telespectatorii  după celebrul episod în care îl revedem pe acest personaj la duş (celebra scenă a duşului!). A fost doar un vis!

Astăzi, după 14 sezoane, 357 de episoade, două filme „de reuniune” şi un reboot, unii din actorii serialului n-ar refuza să mai joace un sequel „Dallas”, aşa cum declară în video-ul pe care îl puteţi vedea mai jos.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO