Căutare

Share this article

Concertul violonistului David Garrett programat pentru 8 iunie 2018 la Bucureşti este aproape sold-out. Artistul anunţă data celui de-al  doilea concert „Explosive Live” în capitală. Cel mai rapid violonist al lumii, David Garrett, va susţine cel de-al doilea concert, sâmbătă, 9 iunie, la Sala Palatului, de la ora 20:00, iar biletele au fost puse în vânzare pe 18 decembrie.

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim la magazinele partenere Orange, Vodafone, Germanos, Librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Carrefour şi benzinăriile OMV, la casa de bilete a Sălii Palatului şi online pe eventim.ro, la preturi ce variază între 140 lei şi 450 lei, în funcţie de categoria de loc.

David Garrett nu va veni singur la Bucureşti, ci acompaniat de bandul lui format din muzicieni desăvârşiţi. Printre ei se numără Franck van der Heijden, director muzical, dirijor şi chitară solo, producător care a lucrat cu artişti precum David Guetta, Andrea Bocelli, Withing Temptation, Black Eyed Peas şi chiar Michael Jackson;

John Haywood, clape/pian şi co-procucător. John este un producător britanic căutat în special pentru compoziţiile create pentru marile evenimente sportive pentru BBCITV şi ESPN; Marcus Wolf, chitară ritmică şi vocalist. Marcus a studiat chitară clasică la Yale, fiind apreciat atât pentru interpretările sale rock cât şi cele clasice; Jeff Allen, bass. După ce a studiat chitară bass la Julliard, Jeff a trecut la chitară bass şi lucrează cu artişti precum Rosanne Cash, Fice for Fighting si Avril Lavigne şi Jeff Lipstein, tobe. Co-fondator la New Jersey Percussion Ensemble, Jeff lucrează ca producător pe Broadway şi dezvoltă turnee şi programe pentru numeroase show-uri.

David Garrett cântă pe o vioară „A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716 şi este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea „Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar mai târziu în 65,26 secunde.

David Garrett nu este la prima sa vizită în România, acesta a participat la Festivalul George Enescu în 2012, 2015 şi 2017. Lăudat pentru pionieratul trend-ului crossover precum şi pentru virtuozitatea interpretărilor sale, David este la fel de talentat, în egală măsură, când interpretează cele mai complicate compoziţii clasice, alături de marii dirijori sau de orchestrele simfonice de renume mondial, şi cele mai mari hituri rock, pe stadioane.

Turneul „Explosive Live” a început în luna noiembrie 2016 şi nu se va încheia foarte curând. Succesul uluitor a bătut toate recordurile concertelor sale anterioare. Numai în primele trei săptămâni ale turneului, au fost vândute peste 200.000 de bilete, urmate de alte sute de mii de bilete vândute pentru concertele susţinute în prima parte a acestui an.

Interpretările electrizante ale unor hituri rock precum „Purple Rain” sau „They Don’t Care About Us”, cele mai mari hituri internaţionale pop ca „Viva la Vida”, sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază cum ar fi „Simfonia Nr.5” a compozitorului german Ludwig van Beethoven sau „Vara” de Antonio Vivaldi precum şi ale celor mai apreciate compoziţii ale sale ca „Furious” şi „Explosive” sunt doar câteva dintre melodiile care le oferă spectatorilor momente de exaltare unice, ridicându-se în picioare, dansând şi aplaudând cu frenezie.

Găsiţi detalii pe pagina evenimentului

Citiţi şi:

Violonistul David Garrett: „Eu încerc să smulg oamenii din vieţile lor şi să uite de tot ceea ce poate îi supăra înainte să intre în sala de concerte”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO