De 1 decembrie, vedetele ne spun „de ce iubesc România” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Atmosfera de sărbătoare cuprinde casele românilor, în fiecare an, de 1 Decembrie, cu voie bună şi bucate tradiţionale. Câteva vedete autohtone au intrat în jocul nostru şi ne-au mărturisit care este motivul pentru care iubesc România, ţara în care s-au născut şi trăiesc.

Florin Busuioc

„Iubesc România pentru că aici s-au născut mama şi tata, care au fost nişte oameni extraordinari şi mi-au arătat de-a lungul copilăriei ce e bun şi frumos în ţara asta. Iubesc România pentru ceea ce sunt astăzi şi pentru toţi cei cu care pot să împărtăşesc orice lucru bun sau mai puţin bun din ţara asta minunată. Iubesc România pentru că, în ciuda şanselor minuscule pe care le-ar da unii astăzi, în viitor va fi unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe planetă.”

Cristian Leonte

Iubesc România pentru locurile frumoase, oamenii iubiţi şi zilele minunate pe care am avut norocul să le găsesc aici. Iubesc limba română, iubesc cântecele vechi româneşti, iubesc dealurile şi mirosul de toamnă, la apus.

Paula Herlo

Iubesc România cu măsură. Este o relaţie love and hate. Îmi plac tradiţiile noastre, oamenii autentici de care am avut şansa să mă înconjor datorită meseriei. Iubesc să mă întorc acasă, în locurile care m-au descris ca om. Altfel, România îmi dă în fiecare zi motive să-i spun şi c-o iubesc şi c-o urăsc. 

Rareş Năstase

Iubesc România pentru că îi iubesc pe românii care îndrăznesc şi fac lucruri remarcabile, aici, în ţară, dar şi pe cei care excelează şi ne fac cunoscuţi, trăind şi muncind frumos, peste hotare.  

Iuliana Tudor

Iubesc România. România cea din ochii părinţilor mei,  cea din ochii copilului meu, cea din ochii oamenilor cu care am crescut şi devenit om. Este locul în care construiesc zilnic ceva care să dureze. România mea e de iubit, de construit, de apărat, de susţinut şi, mai ales, de trăit!

Andreea Perju

Iubesc Romania pentru că este ţara mea. O iubesc pentru tradiţiile minunate pe care le are şi pentru portul naţional. Avem o ţara absolut superbă, dar nu reuşim să o preţuim aşa cum ar merita. Când spui Bucovina, Maramureş, spui Raiul pe Pământ.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO