De ce ar trebui să alegi paturi tapițate pentru dormitorul tău? - LIFE.ro
Mergi la conținut

De ce ar trebui să alegi paturi tapițate pentru dormitorul tău?

Paturi tapițate: cum alegi ce se potrivește cel mai bine pentru dormitorul tău? Și de ce să ții cont când alegi această piesă de mobilier?
Share this article

Paturi tapițate, incontestabil simbolul confortului, iar acest confort depinde în mare măsură de materialul ales pentru tapițerie. Dar cum alegi corect această piesă de mobilier? Există diferite tipuri de paturi tapițate disponibile și ar trebui să fiți atenți atunci când faceți o alegere, deoarece patul este o piesă care vă va rămâne alături mult timp.

Paturile tapițate se potrivesc în orice amenajare și sunt foarte versatile. Experții recomandă să vă concentrați în principal pe tipul de țesătură folosită, dar și pe alte criterii. Așa că rămâne întrebarea: cum să alegi un pat dublu tapițat potrivit pentru un mediu perfect de dormit?

Alegerea tăbliei pentru paturi tapițate

Tăblia unor paturi tapițate joacă nu doar un rol decorativ, dar oferă și suport pentru gât și spate. Dacă sunteți obișnuiti să citiți înainte de culcare sau să lucrați ocazional la laptop, ar trebui să luați în considerare paturi tapițate cu o tăblie largă și rezistentă. De asemenea, este recomandat să optați pentru un material rezistent la uzură și de înaltă calitate: piele naturală sau ecologică, catifea, velur sau tapiserie. Fiecare material are calitățile sale unice, iar alegerea poate depinde de mai mulți factori și obiective specifice.

Velur. Acest material este deosebit de moale și este foarte plăcut la atingere. În general, este ușor de curățat și poate fi spălat cu detergenți de uz casnic.

Jacquard. Aceasta este o țesătură densă. Aspectul său nu este doar elegant, ci completează și interiorul cu o notă de căldură și confort. Datorită densității sale, această țesătură va rezista mulți ani.

Catifea. Materialul este spectaculos, elegant, confortabil și popular în rândul clienților. Cu toate acestea, necesită o îngrijire specială, deoarece tinde să atragă praful.

Țesătură pufoasă. Această țesătură este considerată una dintre cele mai accesibile și se potrivește cu ușurință oricărui buget. În esență, este un material textil nețesut, fibrele fiind lipite și formând o textură moale.

Piele ecologică. Este un material ecologic, mult mai ieftin decât pielea naturală, cunoscut pentru elasticitatea lui. În comparație cu pielea naturală, cea artificială este mult mai ușor de îngrijit.

Designul tăbliei

Cea mai întâlnită opțiune este  tăblia staționară. Aceasta este atașată la cadru și este parte integrantă a unor paturi tapitat. Este sigură și fiabilă, dar tinde să adune praf și murdărie și nu este  ușor accesibilă.

Un spătar separat este un modul independent care nu este atașat la cadrul patului. Poate fi un element de accent într-o amenajare și va arăta minunat în interioarele moderne. În ceea ce privește forma tăbliei, varianta joasă este mai confortabilă, mai funcțională și mai practică. În egală măsură, este o prezență fermecătoare, cu stil. Tăbliile curbate sunt caracteristice anumitor stiluri și sunt adesea folosite la paturi tapițate cu forme atipce, cum ar fi cele rotunde sau ovale. Tăblia dreptunghiulară este considerată o opțiune clasică, cea mai comună și populară în rândul consumatorilor. O formă simplă nu interferează cu geometria încăperii, ci aduce un plus de confort și originalitate atmosferei datorită designului încântător.

Funcționalitatea tăbliei pentru paturi tapițate

Tăblia joacă mai multe roluri simultan:

  • susține perna astfel încât să nu cadă de pe pat, iar capul nu atinge peretele;
  • vă susține spatele într-o poziție corectă când citiți sau priviți la televizor. Cu o tăblie tapițată, este confortabil să luați micul dejun, să lucrați și să vă uitați la televizor în pat;
  • servește drept etajeră – puteți depozita lucruri mici, cum ar fi cărți sau telefoane, în nișele și rafturile tăbliei;
  • asigură o izolare fonică suplimentară în încăperile cu pereți subțiri. Aceasta este o caracteristică importantă atunci când vine vorba de dormitor, unde doriți să păstrați liniștea;
  • tăbliile înalte, cu tapițerii  colorate evidențiază vizual zona de dormit;
  • creează atmosferă: tăbliile pot fi decorate cu diferite obiecte, precum strasuri și perle, care fac interiorul unic.

Pe de o parte, o tăblie de pat este un lucru pur practic, dar, pe de altă parte, poate deveni centrul atenției dormitorului vostru. Există diverse modele de paturi tapițate,  care se potrivesc diferitelor bugete și preferințe. Askona oferă o varietate de modele de paturi tapițate, care fac dormitorul vostru să arate unic. Dacă vreți să cumpărați o piesă de mobilier de calitate, care să vă ofere senzația supremă de confort, atunci Askona este locul potrivit pentru voi!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora