fbpx

Căutare

Share this article

Dacă arunci o simplă privire în garderoba ta vei vedea că printre zecile de culori şi nuanţe stau cuminţi câteva haine de culoarea pământului, a cafelei sau a nucii. E maroul în nenumărate ipostaze la care apelezi atunci când nu mai ai nici o idee de combinaţii, când vrei să fii neutru într-o mare de culori, când simţi nevoia de linişte, de repaus, când vrei să fii elegant, stilat. Este acea culoare pe care o dai uşor uitării pentru altele dar la care revi, surprinzător, de nenumărate ori. Specialiştii din lumea modei spun că maroul – care de regulă este atribuit bibliotecarilor, profesorilor sau cercetaşilor şi care multă vreme a avut o reputaţie proastă – este în acest an noul negru. Adică, acea piesă de rezistenţă, care încapsulează eleganţa, forţa, delicateţea şi la care poţi apela oricând. Cum vine asta? Păi, în primul rând, marile case de modă şi-au declarat în acest an dragostea pentru moda anilor 1970, unde brunul, cenuşăreasa garderobei noastre, era mare vedetă. În al doilea rând, toamna i-a inspirat şi de data asta pe creatori cu nunaţele ei care mai de care. Şi uite aşa, maroul reintră în viaţa noastră cu nunaţele lui ademenitoare de bej, ciocolatiu, cafeniu şi multe altele, devenind piesă de rezistenţă, asemenea negrului.

La Fendi, spre exemplu, brunul acoperă totul, de la blănuri din PVC până la fuste mini şi pulovere, în timp ce Chloea folosit fiecare nuanţă de brun pe fuste de călărie, rochii şi tricouri. Să nu mai spunem de colecţia de toamnă-iarnă de la Chanel unde pantalonii matalsaţi, ponchurile, fustele şi costumele din tweed etalează cele mia neaştepate nunaţe de maro.

Cum să porţi maroul cu stil?

Sunt nenumărate modalităţi de a purta această culoare extrem de elegantă iar specialiştii nu pregetă în a ne recomanda combinaţii care mai de care. Felul în care alegi să porţi maroul este dictat, spun creatorii, în primul rând de starea ta de spirit, de nevoia de a te simţi confortabil sau de a epata. Îndiferent că-l porţi la birou sau în oraş, brunul te va pune întotdeauna într-o lumină blândă, ce atrage oamenii. Fie că e vorba de blazere sau costume, fuste şi rochii, pantaloni şi pulovere, încălţăminte sau accesorii, variantele de folosire ale acestei culori sunt nenumărate. Poţi opta pentru o ţinută complet maro, din cap până în picioare, combinând diferite nuanţe şi texturi; poţi îmbina un element maro cu alte culori (de preferinţă, culori blânde), cum ar fi, spre exemplu, o haină maro cu o cămaşă sau un pulover alb; dacă nu simţi nevoia să-ţi acoperi corpul cu prea mult maro, poţi folosi haine în culorile preferate pe care să le accesorizezi cu pantofi, bijuterii, genţi, eşarfe sau pălării de culoare brună.

Toate aceste tipsuri sunt valabile, evident, şi pentru bărbaţi, care pot combina cu succes un sacou de culoarea tutunului cu o cămaşă albă sau roz pal, un costum de orice altă culoare cu o cravată sau pantofi în nuanţe arămii. Dar, fiindcă toamna îşi face deja simţită prezenţa prin culorile şi atmosfera ei melancolică, nu vă temeţi să vă lăsaţi inspiraţi de ea. Ar putea fi, până la urmă, cel mai bun maestru.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO