fbpx

Căutare

Share this article

Londra este una dintre capitalele europene, unde se da ora exactă a distracţiei şi vieţii sociale! Acest oraş vibrant nu îţi da şansă să te plictiseşţi. Oferta cultură este atât de bogată, încât cu greu vei face faţă multitudinii de spectacole de teatru, expoziţii de artă, muzee, musicall-uri şi evenimente. Preţurile sunt însă pe măsură, aşa că, dacă îţi plănuieşţi o vacanţă sau un week-end în capitală Marii Britanii trebuie să te informezi  şi să te decizi exact ce vrei pentru a nu-ti cheltui banii pe distracţii care nu ti se potrivesc!  Dacă vrei să investeşti în experienţe şi nu în obiecte, am realizat un top al atractiilor de neratat!

1. Musicall-urile

După Broadway, West End este cel mai potrivit loc în care poţi vedea musicall-uri de calitate! Performanţă actoricească şi muzicală, costumele, scenă şi ambianţa te vor purta  într-o lume magică! Recomand “Fantomă de la Opera” (de Andrew Lloyd Webber care se joacă din 1986 la Her Majesty’s Theatre) şi “Cats” (la Palladium, pe muzică aceluiaşi compozitor). Totuşi, oferta de musicall-uri este foarte generoasă: de la “Mamma Mia”, “Kinky Boots”, “Book of Mormons”, “Thriller Live” (un musical care celebrează carieră lui Michael Jackson) ce se adresează adulţilor, până la spectacolele în care poţi merge cu adolescenţi sau copii, precum “Lion King”, “Alladin” sau “Wiked”.

2. Barurile de Jazz

Sunt foarte populare în Londra! Cel mai faimos este Ronnie Scott’s, aflat în Soho. Deschis de însuşi Ronnie Scott în 1959 şi găzduind nume celebre din industria acestui gen muzical, cocktail-bar-ul  este mereu „fully booked” cu toate că un bilet porneşte de la pretul de 50 de lire, iar o băutură costa între 15 şi 20 de lire sterline. Alte baruri celebre sunt Vortex, Boisdale, The Blues Kitchen, Nola.

3. Rooftop bar-urile 

Având numeroase clădiri foarte înalte, Londra se lauda cu o multitudine de baruri, restaurante şi terase în cele mai renumite clădiri zgârie-nori, precum The Shard (Aqua Shard, etajul 31, Oblix, etajul 32, Hutong etajul 33, Ting), Gherkin (Searcys at the Gherkin, cocktail bar) sau Sky Garden care găzduieşte o adevărată grădina botanică suspendată peste Londra (restaurantul şi terasă Fenchurch, Darwin Brasserie, City Garden Bar). Rumpus Room, Sushusamba Bar, Culpeper Roofgarden sunt alte sky bar-uri fabuloase!

4. Muzeele 

Sunt in general gratuite, dar expoziţiile dedicate anumitor artişti foarte celebri pot avea un cost separat (de obicei 16 -20 lire). Dacă eşti amator de artă îţi recomand Tate, British Gallery, Wallace Collection şi Naţional Portrait Museum. Pentru cei pasionaţi de istorie, Victoria and Alberts Museum şi British Museum sunt de neratat. Naţional History Museum este foarte interesant pentru cei care călătoresc cu copii, întrucât găzduiesc numeroase schelete de dinozauri. Două alte locuri interesante de vizitat sunt Museum of London şi Tower of London unde poţi admira bijuteriile coroanei. Desigur, şi Buckhingham Palace sau Kensington Palace (unde se află colecţia de rochii a Prinţesei Diana reprezintă obiective turistice interesante).

5. Gastronomia       

Este greu să realizezi un top al celor mai bune resturante din Londra. Printre cele faimoase sunt Pollen Street Social, Hibiscus, Sexy Fish şi Novikov, dar mulţi turişti prefer să experiementeze preparatele propuse de chefi celebri, precum Heston Blumenthal (Dinner by Heston Blumenthal), Jamie Oliver (Jamie Italian sau Fifteen), Gordon Ramsey, Raymond Blanc (Brasserie Blanc). Se pot delecta şi în food-court-ul din Harrods sau pe stradă, în zonele Borough Market, Portobello, Camden Town, Spitelfields. Cert este că preţurile preparatelor pot varia de la 5-6 lire la 30 sau 40 de lire, în funcţie de locul în care preferi sa mănânci si… stelele Michelin. 

Citeşte şi 10 lucruri de care să ţii cont dacă trebuie să te muţi într-o altă ţară.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO