Căutare

Share this article

Românii merg la film, dar nu la filmele româneşti. O arată numărul spectatorilor şi încasările din acest an. FilmSi a făcut o analiză pe această temă, pentru a vedea cum se situează producţiile noastre, în box-office, comparativ cu cele străine. Să începem cu începutul. 13 filme româneşti s-au lansat în ţara noastră, din ianuarie până în octombrie. Iată-le:

– 6,9 pe scara Richter

– Fixeur

– La drum cu tata

– Ana, mon amour

– Vara s-a sfârşit

– Ultima zi

– Planeta Petrila

– Ţara moartă

– Perfect sănătos

– Un pas în urma serafimilor

– Breaking News

– Ouăle lui Tarzan

– Octav

Care dintre ele s-a descurcat cel mai bine în box-office?

Ţinând cont de cifrele furnizate de cinemagia.rocele mai mari încasăriîn prima săptămână de rulare, au fost înregistrate de Octav, cel mai recent dintre filmele româneşti lansate, de altfel. A avut premiera pe 6 octombrie, iar în primele 7 zile a încasat peste 338 de mii de lei.

Urmează Ana, mon amour, cu peste 160 de mii de lei încasaţi, în prima săptămână şi 6,9 pe scara Richter, cu peste 154 de mii de lei. 

La polul opus, cele mai slabe încasări, în prima săptămână de rulare, au fost înregistrate de Ultima zi (aproximativ 4.200 de lei), Ouăle lui Tarzan (circa 6.400 de lei) şi La drum cu tata (aproximativ 6.790 de lei).

Ca număr total de încasări, cele mai mari venituri au fost obţinute tot de Octav: peste 745 de mii de lei. Urmează 6,9 pe scara Richtercu peste 464 de mii de lei şi Ana, mon amourcu peste 435 de mii de lei. Merită menţionat, însă, că Octav are doar 4 săptămâni de rulare şi 71 de copii, în timp ce 6,9 pe scara Richter a rulat 27 de săptămâni, cu 58 de copii, iar Ana, mon amour17 săptămâni, cu 66 de copii. Numărul de copii este numărul de cinematografe în care filmele au fost văzute, simultan, în primul weekend de lansare.

„Ţara moartă”, de Radu Jude

Tot din acest criteriu reiese că cel mai bun weekend al unui film românesc a fost reuşit de OctavLa polul opus se află, în schimb, Ultima zi, cu 10 copii, în 5 săptămâni de rulareVara s-a sfârşit, cu 15 copii, tot în 5 săptămâni de rulare şi La drum cu tata, tot cu 15 copii, dar 4 săptămâni de rulare. 

De altfel, cele mai mici încasări totale le-a avut tot Ultima zi (aproximativ 7.950 de lei, în 5 săptămâni de rulare, cu 10 copii). Urmează Ouăle lui Tarzan (aproape 10.880 de lei, în 4 săptămâni de rulare, cu 23 de copii) şi Perfect Sănătos (16.825 de lei, în 5 săptămâni de rulare, cu 24 de copii).

Ca număr total de spectatoricel mai bine s-au descurcat filmele care au avut şi cele mai mari încasări totale: Octav, cu peste 48 de mii de spectatori şi 6,9 pe scara Richter, cu peste 32 de mii de spectatori. Iar în loc de Ana, mon amour, pe 3 s-a clasat Un pas în urma serafimilor, cu peste 26 de mii de spectatori, în 6 săptămâni de rulare, cu 50 de copii.

De ce nu merg românii la filme româneşti? FilmSi.ro le adresează această întrebare, în lunile următoare, unor simpli spectatori, dar şi unor bloggeri şi critici de film.

Citiţi articolul complet pe FilmSi.ro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO