Căutare

Share this article

E bine şi plăcut să mănânci. E una dintre plăcerile vieţii. Dar dacă ai ştii că vei gusta viaţa mai din plin dacă renunţi la un sfert din cât mănânci, ai trece la post?

Un nou studiu publicat în revista JAMA Internal Medicine a vrut să afle dacă reducerea numărului de calorii consumate zilnic are acelaşi efect asupra oamenilor ca şi asupra altor specii de vieţuitoare, respectiv dacă îmbunătăţeşte calitatea şi lungimea vieţii. Studiul s-a desfăşurat timp de doi ani în care un grup de 218 oameni au renunţat la 25% din caloriile pe care le consumau zilnic, iar un alt grup nu a făcut nicio schimbare. Subiecţii au fost bărbaţi şi femei cu masa corporală normală. Dieta a funcţionat şi cei care şi-au restricţionat numărul de calorii au slăbit cam 10% din cât cântăreau la începutul studiului. După ce greutatea li s-a stabilizat, a dispărut senzaţia de foame.

Apoi, subiecţii au început să raporteze că se simt mai bine, că sunt mai puţin deprimaţi şi, în general, mai sănătoşi, mişcându-se cu mai multă uşurinţă şi fără dureri de articulaţii. Nu în ultimul rând, au raportat o viaţă sexuală mai activă.   

Nu e rău, deşi să renunţi la un sfert din mâncare, este destul de drastic. Mai ales într-o lume în care gratificările imediate sunt la mare căutare. Totuşi, nu e rău de reţinut, mai ales înainte de Sărbători. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO