Căutare

Share this article

Vin sărbătorile, vin! Și aduc cu ele nu doar daruri, prăjituri și vreme de stat în casă, ci și filme și seriale de sezon. Iar pentru cei care vor să se uite cu cei mici la o animație în așteptarea moșului, recomandăm „Klaus”.

O comedie de sărbători regizată de Sergio Pablos, cocreatorul filmului „Sunt un mic ticălos”. Spaniolul, după ce a trăit cea mai mare parte a vieții sale profesionale în străinătate împreună cu soția sa, Marisa Román, veterană a departamentului de comunicare de la Disney, s-a întors acasă, la Madrid, pentru a crea și a susține industria locală. Iar rezultatul a venit ceva ani mai târziu, odată cu lansarea primei animații Netflix.

Perfectă pentru perioada Crăciunului, animația „Klaus” spune povestea lui Jesper (interpretat de Jason Schwartzman), cel mai slab student care a absolvit academia poștală. În urma rezultatelor la învățătură acesta este trimis să lucreze pe o insulă înghețată, dincolo de cercul polar, unde localnicii certăreți abia schimbă câteva vorbe între ei, nici vorbă de scrisori.

Jesper este pe punctul să renunțe, atunci când își găsește un aliat în profesoara Alva (interpretată de Rashida Jones). Iar viața sa se schimbă radical atunci când îl întâlnește pe Klaus (interpretat de câștigătorul premiului Oscar, actorul J.K. Simmons), un tâmplar misterios care locuiește singur într-o cabană plină cu jucării de lemn lucrate manual.

Aceste prietenii neașteptate readuc veselia pe insulă, creând o nouă lume plină de vecini binevoitori, învățături magice și ciorapi atârnați cu grijă pe șemineuri.

„La final, cred că oamenii vor simți nevoia să ofere daruri”

Toată aventura se petrece în Smeerensburg, un amestec de peisaje și arhitectură din Norvegia, Suedia și Islanda. Iar în mijlocul agitației vizibile de pe acestă insulă de dincolo de cercul polar, unde zgomotul unui tun se aude după fiecare sunet al clopotelor de luptă, Jesper, Klaus și Alva împărtășesc aceeași dorință fundamentală de a-și găsi o familie. Și tocmai acest vis al personajelor principale este și argumentul principal al filmului.

Perfect pentru această perioadă a anului, familiile de pretutindeni vor „dori să vizioneze filmul „Klaus” de un milion de ori. Spiritul Crăciunului este esența filmului și înseamnă să te gândești la altcineva înainte de a te gândi la tine și să răspândești iubire. Înseamnă, de asemenea, efectul pe care îl avem unii asupra celorlalți”, vorbește actorul Jason Schwartzman despre film.

Klaus

J.K. Simmons, Moș Crăciun și o interpretare demnă de Premiile Oscar

Pe lângă povestea frumoasă, animația aduce și câteva interpretări actoricești minunate. „J.K. Simmons este vocea lui Klaus, iar asta a fost alegerea evidentă”, a spus Pablos despre actorul care a obținut premiul Oscar pentru rolul dirijorului brutal și perfecționist din Whiplash.

Dar actorul american nu este nici pe departe străin de producțiile de animație. De-a lungul carierei, Simmons a jucat în filme precum „Kung Fu Panda 3” sau „Zootropolis”, precum și în producții pentru televiziune ca „BoJack Horseman” sau „Archer”.

De altfel, Simmons a declarat că iubește astfel de proiecte care îi oferă un ritm relaxat de lucru, precum și plăcerea de a merge cu bicicleta la studio. Iar acest sentiment de libertate se poate vedea și din modul în care pune vocea pentru Moș Crăciun.

Klaus

De la Dracula sau Napoleon am ajuns la Moș Crăciun

La fel ca însuși Moș Crăciun, în jurul anului 2010, scenaristul și regizorul Sergio Pablos a creat o listă. Inspirat de „Batman: Începuturi”, spaniolul și-a dat seama că un „exercițiu narativ extraordinar” care merită să fie făcut era explorarea originilor unui personaj important și influent pentru publicul contemporan. Așa că a început să-și noteze nume din literatură și istorie, de la Dracula până la Napoleon sau cel mai jovial aducător de daruri din lume. „Mi-am zis că e mai bine să trec mai departe pentru că povestea care mi-a răsărit în minte despre el era foarte siropoasă”, a spus Pablos care a completat „însă mă urmărea în continuare gândul că ar putea fi ceva valoros legat de această idee”.

Klaus

Așa a început Pablos să se gândească la omul din spatele mitologiei create în jurul sărbătorilor. Spaniolul a încercat astfel să creeze povestea din spatele lui Moș Crăciun și să înțeleagă ce experiențe l-au modelat și cum interacționa cu comunitatea lui. Însă, cel mai important lucru pe care încearcă să-l facă Pablos în film este acela de a căuta explicații prozaice pentru zborul renilor și coborâtul lui Moș Crăciun prin horn.

Așa că, în ciuda faptului că producătorul Matthew Teevan spune că „filmul nu este strict despre Crăciun și Moș Crăciun”, animația „Klaus” este perfectă pentru această perioadă a anului.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO