fbpx

Căutare

Share this article

 Bine, nu ştiu răspunsul, recunosc. Dar îmi este de ajuns că îl ştie Adina Rosetti, cea care a lansat o carte pentru copii, cu acest titlu.

De ce au spiriduşii note proaste la matematică? Şi de ce le trebuie balaurilor atât de multe capete? Este  de fapt o călătorie magică în lumea întrebărilor fantastice, ce marchează lansarea volumului „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” semnat de Adina Rosetti şi ilustrat de Cristiana Radu.

Citind-o, cei mai curioşi şi creativi copii vor învăţa că şi întrebările fantastice pot avea răspunsuri.

„De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… şi alte 10 întrebări fantastice” este a doua carte pentru copii semnată de scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, după „Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul”, apărută în 2014 la Curtea Veche Publishing şi premiată drept Cea mai frumoasă carte pentru copii a anului la concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România” şi Cea mai bună carte a anului – Carte pentru copii şi tineret la ”Gala Industriei de Carte din România Bun de Tipar”. Succesul cărţii printre cei mici a provocat şi dramatizarea acesteia.

Cartea s-a născut din întrebările copiilor. Cu toţii ştim că ei pun întrebări trăsnite, aşa că Adina Rosetti şi Cristiana Radu s-au gândit să răspundă la ele cât mai amuzant şi plin de imaginaţie. Au luat personaje din basmele clasice româneşti (şi nu numai) şi le-au adus în contemporan, în lumea în care trăiesc copiii de astăzi. Sunt 11 povestioare, în proză presărată cu versuri, în care apar numeroase personaje de basm aşa cum nu le-aţi mai văzut. Designul este interactiv, copiii pot desena, răspunde la întrebări, având spaţiu de desfăşurare în paginile cărţii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO