fbpx

Căutare

Share this article

Serialele au devenit o parte extrem de important din serile noastre. Mare parte din timpul nostru liber îl petrecem în faţa ecranelor, uitându-ne la poveştile personajelor noastre preferate. Şi, de când Netflix, HBO, Amazon sau Hulu au început să domine toate sezoanele de premii, iar producţiile lor au câştigat de mult lupta cu filmele din cinematografe, noi am început să avem noi cuvinte în vocabular. Binging a intrat de mult în vorbirea noastră curentă. Dar ce alte expresii ar mai trebui să ştim?

TechTalk şi JVC au făcut un studiu pe 2,000 de britanici şi au făcut o listă cu cele mai interesante dintre ele. Aşa că, pe lângă binging şi “Netflix and chill”, mai poţi folosi acum altele.Deci, ca să fii în ton cu ce se întâmplă acum în lume, ţi-am pregătit o listă cu 11 termeni pe care ar trebui să îi cunoşti atunci când vorbeşti cu cineva care este un adevărat admirator al lumii televiziunii – şi mai ales a serialelor: 

1. Overnight flexpert (nu eşti expert, să ştii)

Cineva care crede că a devenit expert într-un anumit subiect uitându-se la un documentar pe Netflix.

2. Netfickle

Concept care se referă la o persoană care nu îi dă nicio şansă unui serial după ce a văzut doar cinci minute din el. Nu face asta niciodată – dă-i o şansă (uită-te măcar la câteva episoade), s-ar putea să îţi placă.

3. Mansurfing

Expresie folosită pentru a descrie persoana care pune stăpânire pe telecomandă.

4. Rage against the screen (să nu crezi că e ok să faci asta)

Atunci când cineva ţipă la personale din serial. Sfat: nu te ascultă nimeni dacă ţip în faţa ecranului, mai bine intră pe forumuri şi implică-te în comunitatea serialului respectiv, producătorii par să asculte “sfaturile” fanilor.

5. Serial relationship (cine a zis că ştiai toate tipurile de relaţii posibile)

Atunci când construieşti o “adevărată” relaţie de prietenie cu un serial de televiziune.

6. Prime and prejudice (mândrie şi prejudecată … doar ca în alt context)

Expresie luată din literatură care exprimă perfect legătura dintre doi oameni care se ceartă aprig pe cine foloseşte cel mai bun sistem de streaming. Veşnica bătălie – Netflix vs. HBO vs. Amazon, eu cu cine votez / plătesc?

7. Phantom flixer (fantoma care se uită la serialele tale preferate)

Toţi cei care îţi folosesc datele pentru serviciile de streaming, deşi ţi-au promis că o vor face doar o dată. Chiar, la tine în familie câţi oameni îţi folosesc contul de Netflix? Măcar să folosească alte conturi, să nu îţi strice selecţia de seriale şi să îţi dea algoritmul peste cap. Măcar atât, da?

8. Netflix and swill

Atunci când treci de la bingingul clasic de pe Netflix la programele tradiţionale de la TV. E frustrant şi puţin confuz … la început de întrebi de unde atâtea reclame, apoi unde e butonul de skip şi, la final, găseşti doar butonul mare roşu de pe telecomandă.

9. Cancelitis

Nu  e vreo boală, deşi aşa ar părea … este sentimentul pe care îl ai atunci când serialul tău preferat este anulat. Tot un fel de boală pare şi asta.

10. One stream wonder (şi rămâi cu o mare întrebare)

Atunci când un serial are un episod pilot senzaţional şi, cu toate astea, nu este continuat. #cepacat.

11. Boulevard of broken streams (nu e melodia lui Green Day, dar un fel de)

Sentimentul pe care îl ai atunci când conexiunea la internet este atât de proastă încât nu te lasă să te bucuri de serialul tău preferat. Sigur ai trăit senzaţia asta, mai ales atunci când eşti plecat din ţară sau stai pe wireless-ul de la vecini.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO