De la ruși la americani: Cine este Todd Boehly, miliardarul care a cumpărat clubul de fotbal Chelsea unde au jucat Dan Petrescu și Adrian Mutu - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cumpărătorul american al clubului de fotbal Chelsea, Todd Boehly a fost un faimos luptător de wrestling, iar azi deține LA Dodgers și Lakers, și de curând și una dintre cele mai mari echipe de fotbal din lume, după ce a finalizat preluarea de la Roman Abramovici. Valoarea netă a tranzacției a fost în sfârșit dezvăluită.

Viitorul albaștrilor, cum sunt supranumiți jucătorii de la Chelsea, a fost pus la îndoială după ce guvernul Regatului Unit a impus, în martie, sancțiuni împotriva fostului proprietar al clubului, Roman Abramovici, pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia.

roman abramovici
Roman Abramovici

Lui Abramovici, miliardarul ruso-israelian care a cumpărat Chelsea în 2003, i s-a permis să vândă clubul atâta timp cât încasările nu i-au revenit.

Se înțelege că consorțiul condus de Toddy Boehly, coproprietarul LA Dodgers, și Clearlake Capital a achiziționat acum clubul pentru 2,5 miliarde de lire sterline.

Cine este Todd Boehly?

Todd Boehly este un om de afaceri, investitor și mare filantrop născut în Statele Unite ale Americii.

Azi în vârstă de 48 de ani, a fost o mare vedetă a luptelor wrestling în anii adolescenței, după ce a urmat școala privată London din Maryland.

Todd Boehly a participat la campionatele succesive ale conferinței sportive interstatale în 1990 și 1991, iar realizările sale au făcut ca școala să numească sala de sport Boehly Family Wrestling Room în onoarea sa.

Todd Boehly
Todd Boehly și familia sa

Boehly este căsătorit cu Katie Boehly și cuplul are trei fii: Nick, Zach și Clay.

Mai este cunoscut pentru că este co-fondator, director executiv, președinte și membru de control al companiei private de investiții Eldridge Industries.

Boehly a mers la școală în Bethesda, Maryland, înainte de a traversa oceanul pentru a studia la London School of Economics.

După aceea, a început să lucreze la Citibank și de atunci nu s-a mai uitat înapoi, urmând să aibă un mare succes în lumea finanțelor.

Cum a câștigat Todd Boehly o așa avere impresionantă?

După ce a lucrat la Citibank și CS First Boston, Boehly s-a mutat la Guggenheim Partners în 2001.

De aici, și-a lansat un business de investiții în credite și a devenit președintele companiei.

Todd a încheiat apoi o afacere importantă în 2013 între Time Warner Cable și Los Angeles Dodgers pentru a crea SportsNet LA – o rețea creată pentru a difuza orice în legătură cu franciza de baseball.

Todd Boehly
Todd Boehly în tribună, la meciul echipei Dodgers

Acesta a fost un pas semnificativ pentru Boehly, dar 2015 a fost anul în care totul s-a schimbat pentru omul de afaceri american.

Todd Boehly a decis să reunească unele dintre activele pe care le-a adunat la Guggenheim, inclusiv The Hollywood Reporter, Dick Clark Productions și Security Benefit, pentru a fonda actuala sa firmă Eldridge Industries.

Odată stabilit acest lucru, averea lui a continuat să se acumuleze.

Conform ultimelor calcule ale publicației Forbes, averea lui Todd Boehly se ridică la aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

Dacă va reuși ca sub patronajul său Celsea să devină campioană, rămâne de văzut, însă, conform statisticilor, se pare că Todd Boehnly are mână bună. Celelalte echipe deținute de compania sa au numeroase titluri câștigate. Așadar, fostul club de fotbal al lui Dan Petrescu și Adrian Mutu este pe mâini bune.

Todd Boehly
Echipa de fotbal a clubului Celsea

Citește și: Povestea de viață a lui Roman Abramovici: De la copilul orfan la oligarhul rus sancționat de întreaga lume pentru prietenia cu Vladimir Putin

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO