De la Taylor Swift la Scarlett Johansson. Vedete, victime ale AI-ului: care au fost cele mai mari scandaluri provocate de tehnologie - LIFE.ro
Mergi la conținut

De la Taylor Swift la Scarlett Johansson. Vedete, victime ale AI-ului: care au fost cele mai mari scandaluri provocate de tehnologie

Pentru că tehnologia Deepfake e folosită tot mai mult pentru a înșela alte persoane, am decis să aflăm ce vedete au fost victime ale AI.
Share this article

Identitățile acestor celebrități au fost exploatate folosind tehnologia Deepfake pentru a înșela alte persoane, astfel că am decis să aflăm ce vedete au fost victime ale AI. Odată cu avansarea tehnologiei și a inteligenței artificiale, Deepfake a fost o sabie cu două tăișuri pentru industria de divertisment. În timp ce ajută profund în realizarea acțiunilor tehnice necesare într-un film, există și teama că aceasta invadează autenticitatea formei artistice și continuă să instige frica în rândul actorilor. Unul dintre elementele de bază ale grevelor de la Hollywood a fost limitarea studiourilor în utilizarea inteligenței artificiale pentru a replica actorii. Cu toate acestea, au existat multe cazuri în care fotografii și videoclipuri Deepfake ale diferitelor celebrități, cum ar fi Taylor Swift, Scarlett Johansson, etc., au circulat pe internet și au afectat personal aceste celebrități. Acestea sunt uneori folosite și pentru a înșela oamenii prin intermediul donațiilor caritabile.

Ce alte vedete au fost victime ale tehnologiei Deepfake

Infamă tehnologie Deepfake a fost un factor îngrijorător pentru multe celebrități ale căror identități au fost replicate de inteligența artificială fără consimțământul lor. Mulți oameni tehnici au invadat spațiul personal al acestora, ceea ce a dus la apariția pe internet a unor imagini și videoclipuri Deepfake controversate.

Escrocii au folosit videoclipuri Deepfake ale unor celebrități precum Taylor Swift, unde o versiune generată artificial a acesteia promovează ustensile de bucătărie Le Creuset. Scarlett Johansson a căzut, de asemenea, victimă Deepfake, întrucât o versiune generată de AI a acesteia a promovat o firmă numită Lisa AI.

Iată alte 5 celebrități ale căror identități au fost furate pentru a-i înșela pe alții.

Tom Hanks

În octombrie anul trecut, Tom Hanks i-a avertizat pe toți cei de pe Instagram despre o reclamă dentară falsă în care apărea o versiune generată de AI a lui. Le-a cerut spectatorilor să nu cadă în capcana reclamei, scriind „ATENȚIE!! Există un videoclip care promovează un plan dentar cu o versiune AI a mea. Nu am nimic de-a face cu asta.”

Actorul și-a exprimat anterior preocupările cu privire la inteligența artificială în cadrul podcastului „The Adam Buxton Podcast”.

Tom Hanks la premiera filmului Toy Story 4. Foto: Shutterstock

Vedete victime AI: Tom Cruise

Diverse clipuri video și reels-uri au circulat online, prezentând o versiune generată de AI a lui Tom Cruise făcând prostii și lucruri amuzante pe cameră. Deși distractivă, aceasta poate încă să înșele oameni nevinovați și este destul de invazivă în ceea ce privește identitatea actorului.

Cu toate acestea, cei din spatele Metaphysic, compania din spatele acestor videoclipuri, susțin că nu au intenții rele cu videoclipurile lor și doar „le place să fascineze oamenii”. Rămâne de văzut cum vor reacționa Cruise și echipa sa dacă află vreodată de acest lucru.

Emma Watson

Anul trecut, diverse videoclipuri Deepfake în care fețele diferitelor staruri de film erau schimbate și puse în videoclipuri denigratoare au fost postate online. Fețele celebrităților, inclusiv Emma Watson, au fost expuse în aceste videoclipuri cu conținut sexual pe platforme de socializare precum Facebook și Instagram.

Vedete victime AI: Steve Harvey

Numeroase fotografii Deepfake cu popularul prezentator de televiziune Steve Harvey au început să circule pe internet. În aceste fotografii false, comedianul este arătat în diferite scenarii, inclusiv cântând într-o trupă rock, fiind urmărit de o ființă supranaturală, luptând la arm wrestling cu Mr. Potato Head, etc. În timp ce fanii se distrează cu aceste fotografii pe rețelele de socializare, este etic greșit să folosești identitatea comedianului în astfel de scopuri fără consimțământul său. Tendința continuă și mai mulți alte celebrități sunt manipulate în același mod.

Kristen Bell

Kristen Bell a fost șocată când a aflat că fața ei era folosită într-un videoclip Deepfake pentru adulți. Așa cum a declarat ea pentru Vox, i s-a părut „dificil să gândesc că sunt exploatată”. Bell nu avea nici cea mai mică idee despre ce i s-ar putea întâmpla vreodată.

Acesta este un comportament extrem de denigrator ce va înșela audiența și va afecta reputația celor care sunt victimele acestor practici.

Foto: Depositphotos

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora