fbpx

Căutare

Share this article

„Parisul este întotdeauna o idee bună”, spunea personajul jucat de Audrey Hepburn în filmul „Sabrina”. Dar poate-ar fi o idee de două ori mai bună să vizitaţi Parisul, oraşul iubirii, chiar de sărbătoarea dedicată inimilor, de Sfântul Valentin.

Romantic prin excelenţă, fie ploaie, fie soare, Parisul îmbracă un aer special în luna februarie.

Magazinele oferă promoţii speciale pentru îndrăgostiţi, restaurantele se întrec în a pregăti cine delicioase la lumina lumânărilor, iar hotelurile scot la vânzare pachete speciale pentru cei veniţi de departe să îşi serbeze iubirea într-o escapadă pariziană. Posibilităţile sunt nelimitate, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele.

Dacă vă număraţi printre cei mai norocoşi din punct de vedere financiar, vă puteţi oferi o cină romantică la restaurantul Le Cinq, restaurantul cu 3 stele Michelin din hotelul George V al grupului Four Seasons. Unul dintre cele mai elegante şi luxoase hoteluri-palace din capitala franceză vă pune la dispoziţie un meniu de excepţie, mici cadouri şi surprize pe toată durata cinei. Preţul este pe măsură: 750 euro de persoană. Bonus: veţi avea privilegiul de a păşi în boutique-ul efemer deschis special pentru această ocazie şi îi puteţi oferi „valentinei” dumneavoastră un buchet de flori semnat Jeff Leatham.

Jeff Leatham este unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi stilişti florali, preferatul vedetelor şi al preşedinţilor de stat. Vă spunem doar că s-a ocupat de flori la nunţile unor staruri ca Eva Longoria sau Chelsea Clinton şi că este prieten intim cu familia Kardashian-Jenner şi Oprah Winfrey.

În aceeaşi categorie a luxului atemporal intră şi nou-redeschisul Hotel Ritz, care pentru primul său Saint Valentin de după renovare îndrăzneşte să şocheze cu un meniu bazat pe zahăr, de la amuse-bouche şi până la desert. Chef-ul patiser Francois Perret a primit unda verde să prezinte un stil culinar dificil de conceput, printr-un meniu unde principiile patiseriei se aplică încă de la cocktailul de bun venit.

Perret vă propune la amuse-bouche o madlenă infuzată cu lapte şi decorată cu pudră de boabe de cacao, un strop de sare şi puţin piper roşu de Kampot. Urmează o Peche Melba cu rucola, un iaurt cu vinegretă de lămâie şi fenicul, şi o îngheţată cu wasabi, decorată cu un pic de conopidă crocantă. Tariful acestei nebunii culinare este de 295 euro pentru două persoane. Oferta include, desigur, şi o sticlă de şampanie.

Mai abordabil dar la fel de delicios se anunţă meniul de Saint Valentin la Marriott Champs Élysées. Veţi fi întâmpinaţi cu o cupă de şampanie rosé şi emulsie de căpşuni cu foiţă de aur (pentru Ea) şi o cupă de şampanie brut, cu emulsie de sfeclă roşie şi ghimbir (pentru El).

În acorduri de pian live vă veţi putea bucura de un ceviche de calcan cu fructul pasiunii, foie gras cu jeleu de zmeură şi petale cristalizate de trandafiri, duo de St. Jaques şi stridii, cromesquis de conopidă, stafide confiate şi trufe negre, urmate à la française, de brânzeturi şi desert. Preţul acestui răsfăţ este de 90 euro de persoană.

După cină, o plimbare pe cel mai frumos bulevard al lumii şi câteva poze în faţa Arcului de Triumf sau a Turnului Eiffel – aflat la 10 minute distanţă pe jos – vă pot completa seara perfectă.

Dacă, pe de altă parte, preferaţi partea glamour a Parisului, poate că v-ar plăcea mai degrabă să sărbătoriţi Sfântul Valentin în lumea plină de lumini, pene colorate şi paiete de la Moulin Rouge.

Aici sărbătorim iubirea două seri la rând, pe 13 şi 14 februarie, cu un meniu foarte original creat de Chef David Le Quellec.

Între două feluri de mâncare va puteţi dezmorţi picioarele pe ringul de dans, pentru ca apoi să asistaţi la spectacolul de revistă „Féerie”. Timp de două ore vă veţi delecta privirea şi auzul alături de cei peste 60 de artişti şi cele peste 1.000 de costume pline de lumină şi culoare.

Puteţi alege între cele două formule propuse: cina-spectacol (de la ora 19:00, cu preţul începând de la 235 euro de persoană) sau spectacol-şampanie (de la orele 19:00 şi 23:00, cu preţuri pornind de la 120 euro).

Daca, însă, vă place liniştea şi vreţi să cheltuiţi mai puţin, admirând, în acelaşi timp, oraşul, există varianta croazierelor pe Sena.

Aici, companiile care administrează celebrele vaporaşe s-au aliniat, aşa că preţurile pornesc de la 89 euro de persoană pentru aperitiv, cină, muzică şi croaziera în sine, care durează în jur de două ore.

Desigur, dacă niciuna din variantele de mai sus nu se potriveşte cu ideea dumneavoastră despre un Saint Valentin la Paris sau dacă, pur şi simplu, aveţi un buget mai redus sau vreţi doar să vă bucuraţi în linişte de cel drag/cea dragă, o plimbare sub clar de lună pe străduţele încărcate de istorie, urmată de un picnic cu baghetă, fromage şi vin roşu pe Pont des Arts sunt câteva idei care merită luate în seamă. Cu o singură condiţie: să nu plouă şi „să vă rezervaţi” locul din timp. Pont des Arts e foarte solicitat în serile frumoase.

Însă, indiferent ce veţi alege, nu uitaţi că esenţial este să vă facă plăcere, să vi se potrivească varianta aleasă şi să vă ajute să vă bucuraţi de iubire. De Sfântul Valentin, şi în fiecare zi.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO