Căutare

Share this article

Astăzi se deschide la Madrid expoziţia „Threads of Tradition”, o expoziţie de design românesc care prezintă peste 50 de obiecte realizate de 24 de tineri designeri români. Obiectele pot fi văzute la Central de Diseño (Centrul cultural Matadero) din Madrid timp de o lună, în perioada 15 iunie-16 iulie.

Evenimentul este organizat de Romanian Design Week (RDW) în colaborare cu Institutul Cultural Român (ICR) şi Asociaţia Designerilor din Madrid  (DIMAD). Selecţia de proiecte realizată de Romanian Design Week sub numele „Threads of Tradition” demonstrează faptul că întoarcerea către vechile tradiţii este din ce în ce mai valoroasă, atât din punct de vedere cultural, antropologic, cât şi economic şi dovedeşte faptul că inovaţia poate ajuta la conservarea tehnicilor tradiţionale.

Proiectele expuse sunt realizate de unii dintre cei mai reprezentativi şi mai activi tineri designeri români ai momentului: Alex Pintea, Cai verzi pe pereţi, Combic, coolwoolstudio, Corvin Cristian, Cosânzeana, Dare to Rug, DeltaCraft, Eliza Yokina, Grapho_mat, Illustris, Ioana Ciolacu, KraftMade, Lana, Mădălina Andronic, Materia, Meşteshukar ButiQ, Olah Gyarfas, Patzaikin, Pro Patrimonio, Ruxandra Sacaliş, Şezi, Ubikubi, Wagner Arte.

Expoziţia „Threads of Tradition”, care îi reuneşte pe toţi aceştia este gândită pe două direcţii artistice. Pe de o parte se concentrează pe materiale şi tehnici de producţie inspirate din meşteşugurile tradiţionale (arderea lutului, tâmplărie manuală, urzeală, tors şi cusut), iar pe de altă parte îşi propune să revalorizeze şi să reinterpreteze motive şi simboluri româneşti, prin metode contemporane de producţie.  Vor fi expuse colecţii recente care au în comun atât o execuţie exemplară, inspirată din meşteşuguri valoroase, cât şi o bună doză de umor provenit din reinterpretări bine dezvoltate ale unor imprimeuri şi simboluri româneşti. Designul expoziţiei a fost conceput de către Eliza Yokina, iar designul grafic de către Ciprian N.Isac – Atelierul de Grafică şi Cătălina Zlotea. Detalii pe mataderomadrid.org

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO