Despre femei, la Festivalul Filmului Francofon - LIFE.ro

Căutare

Share this article

În zilele de 1 şi 2 noiembrie, are loc, la Bucureşti, Conferinţa femeilor francofone, un eveniment al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, ce aduce în lumină contribuţiile femeilor la dezvoltarea economică. Cu această ocazie, a fost organizat, între 31 octombrie şi 2 noiembrie, şi Festivalul Filmului Francofon, unde 10 filme realizate de femei celebrează diversitatea cinematografiei francofone.

Lungmetraje de ficţiune, animaţie şi documentare vor rula astfel la Institutul Cultural Român din Bucureşti, în fiecare zi, între orele 10.30 şi 20.30. Cel care va deschide festivalul este filmul de animaţie „Aya de Yopougon” realizat de Marguerite Abouët şi Clément Oubrerie în 2013, pe baza unei serii de benzi desenate creată de aceeaşi autori (animaţia a fost nominalizată la categoria cel mai bun film de animaţie la cea de-a 39-a ediţie César Awards).

Tous les chats sont gris”, de Savina Dellicour, ”Le miracle de Tékir”, de Ruxandra Zenide, ”À peine j’ouvre les yeux”, de Leyla Bouzid sau ”La Passion d’Augustine”, de Lea Pool sunt titluri ce fac, de asemenea, parte din lineup-ul festivalului.

Pe lângă filme, spectatorii vor putea vedea şi expoziţia „Women/Femmes”, a fotografulului francez Yann Arthus-Bertrand, un proiect original pentru care a călătorit în 60 de ţări din dorinţa de a surprinde portrete de femei. Mai multe detalii despre Festivalul Filmului Francofon găsiţi pe site-ul Institutului Culturla Român.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO