fbpx

Căutare

Share this article

Octavia Spencer, matematiciana sclipitoare din ”Hidden Figures” şi femeia de serviciu din ”The Shape of Water”, va străluci într-o serie nou-nouţă a celor de la Netflix dedicată antreprenoarei Sarah Breedlove, cunoscută ca prima femeie afro-americană milionară. Având ca punct de plecare cartea „On Our Own Ground”, scrisă de A’Lelia Bundles, stră-strănepoata lui Walker, seria de opt episoade (ai cărei producători vor fi Octavia Spencer şi LeBron James), detaliază povestea nespusă a lui Sarah Breedlove, cunoscută sub numele de doamna C. J. Walker, un pionier într-ale îngrijirii părului, care a devenit prin propriile forţe una dintre cele mai bogate femei din America: cum a înfruntat ostilităţile Americii de la începutul secolului trecut, cum a făcut faţă rivalităţilor şi prejudecăţilor etc.

Conform news.ro, Walker a rămas orfană la vârsta de 7 ani, s-a căsătorit la 14 şi a rămas văduvă la 20. A muncit două decenii ca spălătoreasă, câştigând 1,5 dolari pe săptămână, iar totul s-a schimbat când ea a descoperit o formulă revoluţionară pentru îngrijirea părului. Înainte de moartea ei, în 1919, a reuşit să clădească un adevărat imperiu.

Deseori descrisă ca fiind „primul milionar afro-american de sex feminin din SUA”, Walker s-a mutat la New York în 1916 dar nu a uitat niciodată de Indianapolis-ul natal, unde s-a întors şi a finanţat construirea unei clădiri de 48.000 de metri pătraţi. Finalizată în 1927 (opt ani după moartea lui Walker), clădirea a fost descrisă ca un „oraş în interiorul unei clădiri”, aici aflându-se un salon de înfrumuseţare, frizerie, restaurant, magazin alimentar şi club de noapte care au servit ani la rând comunităţii negre din Indianapolis.

Kasi Lemmons (”Eve’s Bayou”, ”The Caveman’s Valentine”, ”Talk to Me”) va regiza episodul pilot, în timp ce Nicole Asher (”Je t’aime”) va scrie scenariul. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO