fbpx

Căutare

Share this article

Cu două zile înainte de a muri, chiar în ziua de Crăciun a anului trecut, George Michael încheia munca la un documentar despre propria viaţă. Se numeşte “Freedom”, întocmai ca hitul lui de la începutul anilor ’90, şi este un autoportret emoţionant ce ni-l arată pe George Micahel începând cu anii adolescenţei petrecută alături de Wham! şi până la anii maturităţii, când era un star singur şi nefericit. „Nu pot explica cu adevărat cât de copleşitor poate să fie acest tip de isterie dacă doar o singură persoană o absoarbe„, spune el în documetarul ce va fi difuzat pe Channel 4, în data de 16 octombrie.

“Freedom” descrie tumultul lui Michael din anii nouăzeci, „cel mai întunecat şi mai înspăimântător moment al vieţii mele„, după cum numeşte cântăreţul acea perioadă. Şi asta din două motive: în primul rând, pentru că în 1993, l-a pierdut pe iubitul său, brazilianul Anselmo Feleppa, omul pe care l-a iubit sincer şi pentru care a cântat, fără ca nimeni să ştie, “Somebody To Love”, la Wembley Stadium în 1992, în cel mai cunoscut show al carierei sale, susţinut alături de membbrii supravieţuitori ai formaţiei Queen; în al doilea rând, pentru că în 1997, a pierdut-o pe mama lui, după ce aceasta a pierdut lupta cu cancerul.

Frica lui constantă de moarte, nesiguranţa, neîncrederea, faptul că-şi ascundea necontenit identitatea sexuală în faţa lumii şi chiar a familei, pierderile celor dragi – l-au transformat într-un om nefericit care nu-şi căuta alinarea decât în singurătate. Despre aceste temeri vorbeşte cu sinceritate în documentarul lui, unde apar şi filmări din arhiva personală care-l suprind alături de Feleppa în momentele de tandreţe şi care oferă o perspectivă unică asupra vieţii lui George Michael.

 

Momente teribile de tristeţe precum Crăciunul din 1991, când a aflat de boala incurabilă a iubitului său, disensiunile pe care le-a avut cu Sony Music privind promovarea celui de-al doilea album, anii în care a cunoscut succesul unor albume precum “Faith” (1987), dar şi ultimii ani din viaţă în care şi-a pierdut complet legătura cu muzica – sunt aspecte ce se regăsesc în acest documentar pe care Michael l-a creat împreună cu bunul lui prieten, cineastul David Austin. Veţi afla despre personalitatea unui om extrem de talentat şi sensibil şi din descrierile altor oameni care apar în film şi care vorbesc despre el la timpul prezent. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO