Căutare

Share this article

Gazdă a aproape 40 de muzee, în Basel găsești o mulțime de destinații turistice menite să bucure orice iubitor de cultură. Basel se laudă cu un centru vechi absolut superb, o arhitectură modernă, dar și cu Rinul ale cărui maluri te invită la puțină relaxare. Basel este cel mai vechi centru universitar al Elveției, iar alte repere istorice ale orașului mai sunt primăria bogat decorată cu gresie roșie sau catedrala romano-gotică.

Basel este un oraș verde, fiind locul unde întâlnești foarte multe parcuri și grădini botanice, iar grădina zoologică este una spectaculoasă, oferind atmosfera savanei din Namibia.

Cea mai importantă sărbătoare pentru locuitorii orașului este Fasnach (Carnavalul). Carnavalul are loc în prima luni după „Miercurea cenușie” (prima zi a postului romano-catolic) și, în ziua respectivă, la patru dimineața se aprind toate luminile în oraș, moment în care începe o procesiune colorată pe străzile din Basel.

Dacă nu reușești să vizitezi acest oraș minunat în timpul Carnavalului, trebuie să știi care sunt cele mai importante destinații turistice în Basel.

Destinații turistice în Basel: Múnster

Múnster este o catedrală gotică cu turle, impresionantă, deschisă publicului pentru vizitare. Această catedrală a fost distrusă în urma cutremurului din 1356. Când a fost reconstruită, exteriorul a ieșit în stilul gotic, în timp ce interiorul a rămas unul în stil romanic. Doi sau mai mulți oameni se pot urca în marile turnuri gotice pentru suma de 5 franci elvețieni de persoană. Interiorul portretizează câteva figuri emblematice, una dintre ele fiind sfântul George ucigând dragonul. Din turla catedralei ai o imagine fascinantă asupra râului Rin și chiar poți observa Pădurea Neagră și Alsacia.

Foto: Shutterstock

Destinații turistice în Basel: Marktplatz

Aceasta este cea mai populară piață din Basel, și cea mai aglomerată în zilele de duminică. În mijlocul pieței se află clădirea luminoasă a primăriei orașului. În această piață se vând produse locale proaspete, majoritatea organice, dar poți găsi și o mulțime de specialități elvețiene. Fructe, legume, flori, miere, cafea, carne, dulciuri, vin și orice ai nevoie găsești la Marktplatz.

Foto: Shutterstock

Destinații turistice în Basel: Poarta lui Spalen

Această poartă a fost odată unul dintre formidabilele ziduri ale cetății Basel, prin care se intra în oraș la 1400.

Spalentor sau Poarta lui Spalen este una dintre cele trei porți rămase din vechile ziduri. Pe lângă faptul că este un sit de patrimoniu, această poartă este, de asemenea, un reper important al orașului. Construită cu niște cărămizi cu adevărat superbe, are în centru un turn principal dreptunghiular și două turnuri rotunde pe fiecare parte. Poarta mai are un ceas care arată cu precizie ora locală.

Foto: Shutterstock

Destinații turistice în Basel: Muzeul Casa Păpușilor

Acesta este cel mai mare muzeu de acest gen din Europa. Situat în centrul orașului, Dollhause Museum este dispus pe patru etaje și prezintă o colecție impresionantă de jucării, peste 600 de exponate printre care, păpuși, case de păpuși, ursuleți de pluș, dar și alte jucării. Colecția de ursuleți de pluș se spune că este unică în lume, în termeni de calitate și varietate. Muzeul este deschis permanent.

Destinații turistice în Basel: Fântâna Tinguely

Creată de Jean Tinguely, aceasta este o fântână cum nimeni nu a mai văzut vreodată, este un alt punct de reper al orașului Basel.

Jean Tinguely a fost un artist elvețian care a creat această fântână în anul 1977. Cu baza pe asfalt, această fântână este de fapt o parcare de mașinării ce aruncă apă. Toate aceste mașinării sunt făcute din fier. Fântâna a fost construită în locul scenei unei vechi companii de teatru, așa că figurile sau mașinile au fost făcute să se comporte ca actori sau dansatori, mergând într-o coordonare perfectă între ei.

Foto: Shutterstock

Destinații turistice în Basel: PapiermÚhle

PapiermÚhle este muzeul fabricii de hârtie din Basel.  Este de fapt o veche fabrică de hârtie ce le arată vizitatorilor cum se obține hârtia. Muzeul este situat pe un canal vechi și are o roată de apă intactă și chiar mașini care funcționează perfect, care îți arată cum este produsă hârtia manual, cum a început arta tipăririi și cum sunt legate cărțile.

Foto: Shutterstock

Destinații turistice în Basel: Muzeul desenelor animate și caricaturilor

Acesta este cu adevărat o creație unică. Acest muzeu include orice are legătură cu amuzamentul și desenele animate.

Acest muzeu a fost construit în 1979, iar expozițiile lui includ parodii, desene, o formă de artă numită pastișă, caricaturi și alte lucruri comice.. Muzeul adăpostește peste 3000 de lucrări de artă provenite de la aproximativ 700 de artiști. Clădirea a fost și ea construită în adevăratul stil gotic.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO