fbpx

Căutare

Share this article

La numai 28 de ani Demi Lovato a trăit viaţa din plin şi nu e deloc un lucru de laudă. Cântăreaţa care şi-a câştigat celebritatea în adolescenţă, odată cu apariţiile în filme produse de Disney Channel, a trecut prin toate: supradoză de droguri, dependenţă de alcool, atacuri vasculare cerebrale, atac de cord, depresie. Iar cel mai nou documentar cu Demi Lovato, Dancing with the Devil, scoate la iveală tragedia care pare să o fi aruncat în braţele dependenţelor.

Tânăra povesteşte în docu-seria Youtube cum la vârsta de 15 ani, pe când filma pentru serialul care i-a adus celebritatea – Camp Rock – a fost victima unui viol. Deşi nu a dat numele agresorului, Demi Lovato spune că deşi a spus la acel moment despre agresiune, nu doar că nu s-au luat măsuri împotriva lui, dar a fost nevoită să stea mereu lângă el pe parcursul fimărilor. Mai mult, spune că i-a luat ani de zile să înţeleagă că nu ea a fost vinovată pentru ce s-a întâmplat.

„Ieşeam împreună, dar am spus – hei, asta nu merge mai departe de atât, sunt virgină şi nu vreau să o pierd în felul ăsta. Dar asta n-a contat pentru el, a făcut-o oricum. Am internalizat totul şi mi-am spus că e vina mea pentru că m-am dus cu el în cameră.” – Demi Lovato

Ca să încerce să facă faţă situaţiei, vedeta Disney a picat în alte capcane care i-au pus viaţa în pericol. A încetat să mănânce, iar problemele mentale s-au agravat. A început să se mutileze şi bulimia a devenit atât de gravă încât a început să verse sânge.

Pierderea virginităţii prin viol nu a fost singurul abuz sexual la care a fost supusă de-a lungul vieţii. A fost din nou violată în noaptea în care a luat o supradoză de fentanil, chiar de către cel care i-a adus drogurile şi care apoi a lăsat-o inconştientă.

Noul documentar cu Demi Lovato, mărturie despre abuzuri şi moarte

Artista s-a luptat ani de zile cu dependenţa de droguri şi alcool, iar 2018 ar fi putut fi anul morţii ei. Era deja dependentă de fentanil, drogul care i-a ucis pe Tom Petty, Prince şi Mac Miller. Medicii spun că opioidul este de 50 de ori mai puternic decât morfina şi heroina pură şi este destinat bolnavilor de cancer în stadiu terminal şi pentru gestionarea durerilor cronice. Medicii au reuşit să o readucă la viaţă, dar supradoza a venit la pachet cu 3 accidente vasculare cerebrale şi un atac de cord. 2 săptămâni a stat atunci în spital şi încă 3 luni la un centre de dezintoxicare. Cântăreaţa s-a comparat în documentar cu o pisică cu 9 vieţi, care acum a ajuns la ultima. Şi deşi au trecut 2 ani şi jumătate de atunci, efectele încă se resimt.

„Nu conduc maşina pentru că am pete negre în câmpul vizual. Pentru o lungă perioadă de timp am avut dificultăţi foarte mari la citit. A fost un mare eveniment când am reuşit să citesc o carte, ceea ce s-a întâmplat 2 luni mai târziu, pentru că vederea îmi era foarte neclară.” – Demi Lovato

Cântăreaţa spune că a decis să mărturisească toate aceste lucruri ca să le dea încredere şi altora să vorbească despre problemele cu care se confruntă. De altfel, nu e prima oară când iese public să povestească despre dependenţele sale de alcool şi cocaină. A mai făcut asta în 2012, într-un documentar pentru MTV şi în 2017, într-unul Youtube.

6 ani a reuşit să stea Demi Lovato departe de substanţele care i-au făcut atât de mult rău, înainte de recăderea din 2018. Acum spune că nu a mai avut puterea să renunţe la toate odată. Bea încă alcool, dar cu moderaţie şi consumă ocazional marijuana. Documentarul produs de Michael D. Ratner a putut fi văzut în premieră la festivalul South By Southwest, iar primul episod este disponibil de azi pe Youtube. Cântăreaţa vorbeşte în această serie şi de scurta logodnă cu actorul Max Ehrich şi de motivele pentru care, cel puţin pentru moment, nu ia în calcul vreo căsătorie.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO