Diana Neagoe, tânăra care privește cu atât de mult umor dizabilitatea de care suferă, încât a fost în stare să plece singură de acasă și să studieze în străinătate. Prima persoană cu handicap din istoria ASE-ului care a primit o bursă ERASMUS - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Diana Neagoe este acea persoană care pare că aduce soarele într-o zi mohorâtă de toamnă. Asta deoarece este extrem de optimistă, amuzantă și autoironică, încât nu te gândești nicio secundă că suferă de o dizabilitate.

Diana Neagoe s-a născut cu o boală foarte rară care îi afectează mușchii și articulațiile picioarelor, astfel încât e obligată să meargă cu un cadru. Încă de la câteva zile de viață a fost supusă unor intervenții chirurgicale și aproape toată copilăria și-a petrecut-o prin spitale, din operație, în operație.

Cu toate acestea, părinții ei au fost cei care au încurajat-o să ducă o viață normală, nu au constrâns-o cu nimic, au insistat să meargă la școală, să învețe și să-și aleagă un drum în viață. A intrat la ASE și a devenit prima persoană din istoria acestei facultăți care, deși cu o dizabilitate, a primit o bursă ERASMUS și a plecat singură în Belgia, la studiu.

Azi Diana Neagoe este programator, locuiește singură, este complet independentă și își așteaptă iubitul să se mute cu ea, oferindu-ne tuturor o lecție de reușită în viață.

Diana, mă bucur să te cunosc. Cum te găsesc?

Sunt la treabă 😀. Bine, lucrez de acasă. Nu ne-am întors încă la birou.

Ce lucrezi?

Lucrez în IT, programator.

Ce tare!

Uneori mă întreb ce m-a apucat să mă bag în IT, dar e ok, mai ales în ultimii ani de când a luat așa avânt piața forței de muncă în domeniul acesta și pot oricând să schimb locul de muncă.

Câți ani ai, Diana?

Am făcut 33 de ani zilele trecute 😀

În București?

Da.

Știu că ai câștigat o bursă Erasmus în timpul facultății… Unde ai fost plecată?

Citește continuarea articolului 1 2 3 4 5 6 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO