Căutare

Share this article

Dacă eşti fan Elvis Presley, este clar că nu vei rata expoziţia ”Elvis on Tour: The Exhibition”, ce se va deschide pe 3 noiembrie la Arena O2 din Londra. Mai ales că evenimentul îl readuce în atenţie pe regele rock’n roll-ului şi prin intermediul unor itemuri care nu au mai fost expuse niciodată până acum. 200 de exponate – printre care celebrele lui costume de scenă, chitare, bijuterii, afişe – reconstituie impactul pe care Presley l-a avut asupra oamenilor prin intermediul turneelor sale din anii ’70.

Expoziţia se focusează asupra anilor 1969-1977, aducând în atenţie multe elemente din recuzita purtată de artist în acea perioadă: 35 dintre cele mai faimoase costume, microfonul său de aur, faimoasa curea din Las Vegas sau chitara Gretzsch Country Gentleman pe care acesta a folosit-o în 1969, tot în Las Vegas. Aceia au fost anii în care Elvis a mers aproape non stop în turnee, dar şi anii în care s-a luptat cu depresia, obezitatea şi dependenţa de medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală. „Toţi avem demoni. Mass mediei îi place să se concentreze doar asupra unor astfel de lucruri, dar toţi avem demonii noştri, toţi avem urcuşurile şi coborâşurile noastre şi, din păcate, pentru cei care se află în lumina reflectoarelor, acestea sunt mult mai amplificate”, a spus pentru The Guardian, fosta soţie a starului, actriţa Priscilla Presley, care a divorţat de Elvis la începutul anilor ’70.

Chitara Gretzsch Country Gentleman, Foto: Pinterest

Este legendară isteria pe care artistul o trezea maselor la concertele sale iar expoziţia accentuează acest detaliu prin prezenţa unor itemuri ce amintesc mai ales de concertele sale televizate, care au înregistrat, după cum scrie metro.co.uk, un milliard de telespectatori într-un singur an.

Printre suprizele expoziţiei se numără interviurile cu trupa lui Elvis, TCB (Taking Care of Business), care oferă detalii privind viaţa starului din culisele turneelor dar şi o perspectivă interesantă asupra unuia dintre cele mai apreciate turnee americane ale tuturor timpurilor.

”Elvis on Tour: The Exhibition” a fost organizată în urma succesului pe care o altă expoziţie dedicată artistului – ”Elvis At The 02” – îl înregistra în urmă cu trei ani, când 200.000 de oameni aveau să o viziteze.

Pentru a trece pragul acestei expoziţii inedite – care, apropo, are loc la 40 de ani de când „regele” a murit, în vârstă de 42 de ani, în urma unui atac de cord -, trebuie să plăteşti 27,50 de lire sterline (un bilet individual) sau 66 de lire sterline (un bilet de familie).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO