fbpx

Căutare

Share this article

Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii în 2021, aşa că nu ne mai surprind numeroasele evenimente ce au loc aici încă de pe-acum. Mulţi spun, însă, că e vorba de fapt despre o atenţie sporită acordată unor  proiecte interesante şi preluarea unor concepte în care nimeni la noi în ţară, până la timişoreni, nu a crezut cu adevărat.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul Fuckup Nights, o mişcare internaţională, ce are loc lunar în foarte multe oraşe de peste tot din lume. La noi, Timişoara e singura reprezentantă, iar faptul că au ajuns deja la ediţia 5 e un semn bun! E semn că şi celelalte oraşe din ţară ar putea să afle mai multe despre acest concept, după care chiar să îl şi aplice.

Eşecul – între frustrări şi beneficii, cu oameni care au dat-o în bară, s-au ridicat, au continuat şi până  la urmă au reuşit!

Mişcarea Fuckup Nights a început de fapt în 2012, în Mexico City. Atunci, câţiva prieteni s-au întâlnit şi au început să povestească toate prin câte au trecut pentru a ajunge în acel punct. Bineînţeles, eşecurile aveau în spate experienţe care mai de care mai frustrante, însă la un moment dat şi-au dat seama că, de fapt, primează ceea ce au învăţat din tot răul ăla, cum s-au ridicat, au continuat şi au avut până la urmă de câştigat.

Concluzia generală a fost aceeaşi: fără experienţa eşecului şi tot ce te învaţă ea, nu s-ar fi ajuns acolo, în vârf.  Şi, pentru că motivarea e cea care ne lipseşte deseori, şi-au dat seama cât de important e să vorbească lumii despre cealaltă faţă a eşecului, aşa că au început să se întâlnească lunar, la serile Fuckup Nights.

De atunci, Fuckup Nights au devenit o mişcare globală, desfăşurată în multe oraşe din lume. La noi, tradiţia e dusă mai departe de Timişoara. Un pas important atât pentru oraş şi comunitate, cât şi pentru concepţiile şi “croiala” psihică a românilor, care tind mai mult spre pesimism şi renunţare decât spre a învăţa ceva dintr-un eşec momentan.

Timişoara se pregăteşte de Fuckup Nights Vol. #5, cu trei speakeri de excepţie!

Să recunoaştem, eşecul nu e deloc un etalon sau o experienţă de care să fii mândru. Ei bine, de câteva luni încoace, timişorenii se întâlnesc lunar pentru a demonstra contrariul.

La serile Fuckup Nights, trei persoane povestesc cu lejeritate despre momentele lor de eşec, ce au făcut după şi care au fost resorturile ce i-au dus mai departe. Trei oameni, şapte minute, zece imagini şi un eşec de zile mari. Ce a avut de învăţat cel în cauză? Cum se pot inspira cei prezenţi din toată experienţa asta? După fiecare discurs are loc şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri, aşa că merită să fii prezent, să asculţi, dar şi să te implici în poveste.

Luna aceasta, pe 15 noiembrie, de la orele 19.00, timişorenii sunt aşteptaţi la Ambasada pentru a mai asculta trei poveşti cu eşecuri răsunătoare, dar şi succese neaşteptate după.

Radu Marinescu, unul dintre speakerii Fuckup Nights Timişoara vol. #5, a surprins IT-ul mondial cu o idee spectaculoasă, apreciată la vremea aceea de cam toţi cei implicaţi în domeniu. Au urmat o lucrare de doctorat, cărţi, articole şi, bineînţeles, laude binemeritate. Totuşi, ceva lipsea din toată povestea asta de succes: partea practică. Ei bine, tocmai aici a intervenit un fuckup de zile mari, asta după ani întregi de muncă şi sacrificii.

Angela Boarteş crede că oricât de surprinzătoare ar fi o provocare, oricât de grav ar fi un eşec, trebuie să vedem dincolo de aparenţe şi să mergem mai departe. Astăzi, conduce o companie cu o tradiţie de 11 ani şi cu siguranţă nu i-a fost uşor să supravieţuiască după criză, clienţi dificili, încercarea (reuşită) de a împăca viaţa personală cu cea profesională. Ei, însă, i-a ieşit.

Nacev Gigi are o poveste surprinzătoare pe care o va împărtăşi tuturor. “Coordonatele principale”? Managementul strategic, rezultate iniţiale foarte bune, după care un fuckup de câteva sute de mii de euro. Continuarea o afli la Fuckup Nights Timişoara, pe 15 noiembrie, orele 19.00, la Ambasada.

Dacă te-a prins şi pe tine ideea asta a eşecurilor transformate în succes şi mai apoi în discursuri motivaţionale pentru alţii aflaţi la început de drum, te poţi înscrie la eveniment aici: https://www.facebook.com/events/169118543669939/

Pentru a afla mai multe detalii despre concept şi, de ce nu, cum îl poţi prelua şi tu în oraşul tău, discută mai mult cu echipa implicată: https://www.facebook.com/FUNTimisoara/

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO