fbpx

Căutare

Share this article

Suprarealismul este, se pare, o sursă de inspiraţie puternică pentru din ce în ce mai mulţi creatori de modă. Gucci, spre exemplu, şi-a conceput cea mai nouă campanie pornind de la imageria suprarealistă, iar acum, Maria Grazia Chiuri, directorul creativ de la Dior, declară că cea mai nouă colecţie de primăvară-vară (pe care a prezentat-o zilele acestea la Paris) este un omagiu adus lui Leonor Fini, artistă suprarealistă argentiniană, cunoscută pentru reprezentările sale de femei puternice.

Având sloganul “Why Are There No Great Women Artists?”, colecţia este însă mai mult decât un tribut adus regretatei artiste care a lucrat personal cu Christian Dior în anii 1930 şi care s-a stins din viaţă în 1996, este şi unul adus „puterii spirituale a femeilor de astăzi„, după cum apreciază însăşi Chiuri.

Combinaţii superbe de alb-negru, de materiale fine şi forme suprarealiste, noua colecţie a creatoarei italiene va rămâne cu siguranţă în memorie, nu doar graţie rochiilor cu imprimeuri halucinante, ci şi a tatuajelor corporale şi a măştilor create de nonconformistul designer britanic Stephen Jones. Figuri geometrice, corsete asemănătoare unor colivii de pasăre, buline, fluturi recompun parcă imaginile create cândva de suprarealişti ca Man Ray, Magritte sau Dali. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO