fbpx

Căutare

Share this article

Pentru a marca 70 de ani de existenţă, casa de modă franceză Dior pregăteşte o retrospectivă la muzeul parisian Les Arts Décoratifs, care se anunţă a fi cea mai mare expoziţie de modă din lume, anunţă publicaţia Los Angeles Times. Numită “Christian Dior, Couturier du Rêve”, expoziţia – ce se va desfăşura pe o suprafaţă de 3.000 de m pătraţi amenajată de arhitecta Nathalie Crinière -, va cuprinde creaţii semnate de fondatorul casei de modă, Christian Dior, precum şi de alţi şase designeri succesori ai celebrului creator de modă. 

Expoziţia va cuprinde peste 300 de rochii haute couture create între 1947 şi 2017 (de la celebra rochie gri, cu un design minimalist, creată de Saint Laurent pentru colecţia haute couture de primăvară-vară din 1958, şi până la kimono-ul portocaliu, cu broderii elaborate, creat de Galliano pentru colecţia de primăvara vară 1998), fotografii de modă, sute de documente, inclusiv schiţe, ilustraţii, scrisori şi materiale publicitare. Multe dintre item-uri provin din arhivele Dior Héritage şi nu au mai fost văzute niciodată până acum la Paris, piese suplimentare fiind împrumutate de la instituţii precum Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York, Muzeul Victoria and Albert din Londra şi Fundaţia Pierre Bergé-Yves Saint Laurent.

Foto: Dior

Unul din punctele de atracţie ale expoziţiei îl va reprezenta o sală de bal, amenajată după modelul Sălii Oglinzilor din Château de Versailles, unde vor fi expuse rochii purtate cândva de personalităţi regale precum Printesa Grace de Monaco şi Printesa Diana, sau de celebrităţi din lumea filmului precum Charlize Theron şi Jennifer Lawrence. În spaţii adiacente, ce găzduiesc de regulă expoziţii de modă, aşa cum au fost, spre exemplu, “Dries Van Noten – Inspirations”, din 2014 şi “Louis Vuitton – Marc Jacobs”, din 2012, Nathalie Crinière va crea scenografii ce vor include o galerie, o stradă, un boudoir şi o grădină, elemente prin care arhitecta face referitre la temele din creaţiile Dior. Expoziţia “Christian Dior, Couturier du Rêve” va fi inaugurată pe 5 iulie şi va rămâne deschisă până pe 7 ianuarie 2018.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO