fbpx

Căutare

Share this article

Business-uri cu mașini , cu medicamente, cu produse alimentare. Cum ajung greii lumii să dețină cele mai profitabile afaceri, dar și cum ajung cei care vor să se îmbogățească rapid să înșele consumatorul și statul cu milioane de euro. Banii și puterea au fost mereu subiect de film de ficțiune, însă, odată ce pătrunzi în culisele unor jucători importanți și documentezi temeinic anumite aspect, se pot naște și filmele documentar.

Iată o serie cu cele mai interesante documentare despre bani, putere și afaceri, pe Netflix.

Dirty Money – un original Netflix

Synopsis: Prețuri umflate, produse false, afaceri cu narcoteroriștii. Până unde poate merge goana după profit? O docu-serie cu șase povești reale despre lăcomie și corupție, de la credite oprimante la mașini care ”fură” la testele de emisii.

Gen: documentar de investigație, polițist

Dirty Money

Rotten – un original Netflix

Synopsis: Acest serial documentar pătrunde în culisele lanțului alimentar pentru a scoate la lumină adevăruri neplăcute și forțe oculte care controlează ceea ce mâncăm. De la utilizarea aditivilor în miere la alergii alimentare și creșterea puilor într-un ritm amețitor.

Gen: documentar, social

Saving Capitalism – un original Netflix

Synopsis: Robert Reich vorbește despre sistemul economic din America și ideile sale care ar putea duce la rezolvarea anumitor problem din acest sector.

Gen: controversat, documentar

Saving Capitalism

Trump: An American Dream – un original Netflix

Synopsis: Prietenii, asociații și criticii lui Donald Trump ne dezvăluie adevărata lui poveste, cea a insolentului om de afaceri care, contrar așteptărilor multora, a devenit președintele SUA.

Gen: documentar, docu-serie

Trump An American Dream

Take your pills – un original Netflix

Synopsis: Într-o lume ultracompetitivă, medicamente precum Adderall îi ajută pe studenți, sportivi, programatori și alții să aibă un avantaj. Însă care e prețul pe care îl plătesc?

Gen: documentar

Take Your Pills

Producții licențiate

The China Hustle

Synopsis: Criza financiară nu a învățat îndeajuns de mulți oameni care sunt riscurile pe care le implică niște decizii neinspirate. Așadar, manevrele financiare nu s-au terminat odată cu lovitura din 2008. În schimb, bancherii s-au folosit de companii din China pentru a-i duce de nas pe investitori.

Gen: documentar, economic, politic

Inside Job – Adevărul despre criză

Synopsis: Câștigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun documentar al anului 2011 și narat de Matt Damon, filmul prezintă o analiză detaliată și edificatoare a corupției generalizate și adânc înrădăcinate în lumea finanțelor de pe Wall Street, care a stat la baza crizei economice din 2008.

Gen: documentar, film premiat la Oscar

Inside Job

Banking on Bitcoin

Synopsis: Cei care au pariat la începuturi pe criptomonede au avut numai de câștigat. Dar cum a început acest fenomen și încotro se îndreaptă? Prin interviuri cu utilizatori entuziaști și experți, poți afla răspunsul la toate aceste întrebări, atenția fiind îndreptată către cea mai cunoscută criptomonedă, bitcoin-ul.

Gen: documentar, social

Banking on Bitcoin

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Synopsis: Produs de Leonardo DiCaprio – află cum fermele industriale decimează resursele naturale ale planetei și de ce această criză a fost ignorată de marile grupuri ecologiste.

Gen: documentar, social

Cowspiracy The Sustainability Secret

What The Health

Synopsis: O continuare la documentarul ”Cowspiracy: The Sustainability Secret” – filmul examinează legătura dintre dietă și boală, dar și miliardele de dolari care se învârt în sănătate, industria farmaceutică și cea alimentară.

Gen: documentar

What the Health

Betting on Zero

Synopsis: Acest documentar pătrunde în lumea complexă a companiei Herbalife, multinaționala producătoare de suplimente nutritive, acuzată de organizarea unei scheme piramidale.

Gen: documentar

Betting on Zero

Operation Odessa

Synopsis: Cum să vinzi un submarin sovietic pentru 35 de milioane de dolari? Ai nevoie de un mafiot rus, un spion cubanez, un șarlatan din Miami și un cartel columbian de droguri, interesat de tranzacție.

Gen: documentar, polițist

Operation Odessa
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO