fbpx

Căutare

Share this article

Donald Trump a criticat revista Vanity Fair, despre care preşedintele ales al Statelor Unite a spus într-un mesaj publicat joi pe Twitter că este o publicaţie „moartă” şi că editorul ei, Graydon Carter, „nu are talent”, informează variety.com. preluat de news.ro

Vanity Fair este una dintre numeroasele companii media care l-au criticat pe Donald Trump înainte şi în timpul campaniei sale spre Casa Albă. Cu mult timp înainte ca Trump să îşi manifeste interesul faţă de politică, editorul acestei reviste, Graydon Carter, a fost cofondator în 1986 al revistei Spy şi a inventat o poreclă pentru a-l descrie pe magnatul american – „ciocoiul cu degete scurte”.

În noiembrie 2016, cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale, Graydon Carter a publicat în Vanity Fair un editorial despre Trump care se intitula „The Ugly American” („Americanul urât”).

Donald Trump a publicat joi dimineaţă următorul mesaj pe Twitter: „A remarcat cineva cifrele cu adevărat proaste ale vânzărilor revistei Vanity Fair? Mult prea jos, probleme mari, o revistă moartă! Graydon Carter nu are talent şi va fi dat afară!”.

Printre articolele publicate recent în Vanity Fair şi care l-au vizat pe Donald Trump se află şi o recenzie despre unul dintre restaurantele magnatului american. Acel material avea titlul următor: „Trump Grill ar putea fi cel mai prost restaurant din America”.

Mesajul de pe Twitter prin care Trump a criticat revista Vanity Fair este doar unul dintre mesajele publicate de politicianul republican joi dimineaţă. El şi-a exprimat, de asemenea, recunoştinţa pentru faptul că a fost desemnat ”Persoana Anului” de revistele Time şi Financial Times. 

„O mare onoare!”, a scris preşedintele ales al Statelor Unite în acel mesaj. 

Apoi Donald Trump a criticat presa americană pentru faptul că „exagerează” amploarea unui potenţial conflict de interese al său în domeniul afacerilor, după ce se va muta la Casa Albă. De asemenea, Trump a pus sub semnul întrebării impactul pe care atacurile cibernetice ruseşti l-au avut asupra rezultatului alegerilor prezidenţiale americane.

Vanity Fair şi-a adăugat astfel numele pe lista tot mai mare a companiilor mass-media americane care au fost criticate pe Twitter de Donald Trump, după CNN şi The New York Times.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO