Căutare

Share this article

În urmă cu 46 de ani toată lumea vuia la apariţia filmului „Performance” unul dintre cele mai controversate lung metraje ale tuturor timpurilor ce l-a avut în rolul principal pe Mick Jagger.

În „Performance”, regizat de Donald Cammell şi Nicolas Roeg, Mick Jagger joacă rolul unui fost star rock cu preferinţe sexuale dintre cele mai diverse şi amator de droguri. În timpul filmărilor, fotograful Cecil Beaton a surprins câteva momente interesante, ipostaze în care apărea solistul trupei „The Rolling Stones”. Aceste fotografii nu au fost niciodată publicate timp de 46 de ani, până acum când au fost expuse la Sotheby’s din Londra, după cum informează news.ro.

Din cauza nuanţelor legate de homosexualitate, a violenţei explicite, a descrierii drogurilor şi scenelor de sex, „Performance” a fost „îngropat” de Warner Bros. timp de doi ani, după care a fost lansat.

Cei de la studiouri au citit scenariul, aşa că ar fi trebuit să ştie în ce se bagă. Dar au urât cu adevărat filmul. Au tot spus că este obscen”, şi-a amintit producătorul Sandy Lieberson, care se afla la primul proiect în acest rol.

Înainte de asta, el a fost agentul pentru TV şi cinema al formaţiei The Rolling Stones.

Cecil Beaton, care îi fotografiase pe membrii formaţiei britanice în Marrakech cu un an înainte, s-a imprietenit cu Jagger, pe care îl descria în jurnalul lui drept „e”. „Ca model, este natural”, mai nota el.

Prin fotografiile sale, Beaton a captat aura senzuală şi elegantă pe care filmul în sine nu a reuşit să o transmită, mai scriu jurnaliştii news.ro. 

Expoziţia „«Performance» by Cecil Beaton” organizată de Sotheby’s reprezintă prima dată când aceste lucrări sunt arătate publicului. Ea a fost inaugurată vineri şi va fi deschisă până pe 23 decembrie, la S|2 Gallery din Londra.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO