Căutare

Share this article

În prima ei campanie Chanel, lansată la începutu anului, Kaia Gerber, fiica în vârstă de 16 ani a lui Cindy Crawford, poza întinsă pe canapelele luxoase din apartamentul celebrei Coco Chanel, din Paris, în rochii scurte, fine, catifelate. Pictorialul realizat de Karl Lagerfeld, menit să pună în evidenţă ultimele modele de genţi Chanel, o reda pe frumoasa Kaia în ipostaze pline de farmec şi delicateţe.
Presa de specialitate a avut numai cuvinte de laudă pentru pictorialul cu adolescenta care a defilat deja pentru branduri cunoscute precum Saint Laurent, Prada, Burberry şi Alexander Wang. Acum însă, mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au început să-şi exprime părerea vizavi de imaginile alb negru în care apare Kaia Gerber, pe care le consideră, aşa cum scrie The Independent, „provocatoare” şi „inadecvate”.

Ar trebui să aibă o geantă pentru prânz. Este un copil!”, scrie un utilizator Faceebook, în timp ce un altul postează: „Serios? O adolescentă de 16 ani? Ce promovaţi, mai exact?”.
Este, fără îndoială, o adolescentă frumoasă. Însă, este prea tânără şi îmbrăcată prea sumar. Sunt curios ce reacţie ar avea Coco Chanel la aceste imagini”, scrie indignată o altă persoană.
Există însă şi destule voci care susţin această campanie Chanel, spunând că „nu este nimic greşit” cu pictorialul. „Nu a pozat nud şi nu face ceva provocator, cu conotaţie sexuală. Este o adolescentă care face ceea ce îi place şi care îşi construieşte un nume. Ea este viitorul supermodel real”, a scris o persoană, în timp ce alta întreabă retoric: „Voi aţi văzut ce poartă astăzi tinerele în vârstă de 16 ani? Este îmbrăcată cu rochie, nu cu lenjerie intimă!”.

Alţii au punctat un lucru esenţial, acela că majoritatea modelelor îşi încep cariera la vârsta de 16 ani, cât are acum Kaia. Aceasta, împreună cu fratele ei Presley, sunt de altfel cel mai bun exemplu de tineri care şi-au început cariera în modeling la o vârstă foarte fragedă.

Dar ei se numără, în acelaşi timp, printre cei care au făcut acest lucru ”cu cap”, acceptând proiecte care i-au avantajat, care le-au pus în lumină frumuseţea şi inocenţa. Iar asta se datorează în mod evident mamei lor, care-i încurajează să urmeze acest drum atâta timp cât le place dar care îi şi avertizează de capcanele acestei meserii de care speră să se ferească cât vor trăi.

Cindy Crawford, care a declarat de curând că regretă toate acele fotografii nud pe care le-a făcut în tinereţe şi care recunoaşte că se simte norocoasă că nu are o poveste cu #MeToo, mărturiseşte că îşi face tot timpul griji pentru copiii săi dar că speră că aceştia vor fi capabili să ia decizii pe care să nu le regrete niciodată: „Nu vreau ca micuţii mei să se uite înapoi şi să se gândească: Doamne, mi-aş fi dorit să nu fac asta„.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO