fbpx

Căutare

Share this article

Mai sunt doar câteva zile până pe 19 iunie, data la care aproximativ 80 de ţări sărbătoresc Ziua tatălui, prilej cu care UNICEF a lansat un nou site de parenting, ca parte a campaniei sale „Super Dads„, care recunoaşte rolul părinţilor în dezvoltarea timpurie a copiilor lor. Pentru acest proiect special, cunoscuta fotografă Adriana Zehbrauskas a călătorit în mai multe ţări (Guinea Bissau, Mexico, Thailand, Turkmenistan şi Marea Britanie) pentru a imortaliza momente unice petrecute de taţi alături de copiii lor, nou-născuţi. Fotografiile, ce redau acele clipe în care taţii îşi ţin în braţe pruncii la doar câteva ore de la naştere, descriu o impresionantă gamă de emoţii trăite de aceşti bărbaţi.

O fotografie îl întruchipează pe un anume Jim Cherrett într-un incubator unde o strânge la piept pe fetiţa lui Piper de şase săptămâni, născută prematur la Royal Devon and Exeter NHS Foundation Trust (Devon, marea Britanie).
O alta îl surprinde pe Supidej Jaithon, din Chiang Mai, în Thailanda, un tată care zâmbeşte fericit la fiul său Matt, adus pe lume cu câteva ore mai devreme.

În timp ce o altă fotografie ni-l arată pe Rogelio Cruz Barrera, din Mexic, care sărută capul unuia dintre gemenii săi, o fetiţă pe nume Ximena, născută prematur.

Întreaga serie de fotografii semnată de Adriana Zehbrauskas – ce face parte dintr-o campanie mai mare a UNICEF, numită #EarlyMomentsMatter şi care descrie efectele experienţelor şi mediilor din copilărie în dezvoltarea creierului copiilor – are rolul de a atrage atenţia asupra importanţei relaţiei tată-copil dar şi asupra acelui aspect legat de lipaa concediilor paternale plătite.
„Dovezile sugerează că, atunci când părinţii se leagă de bebeluşii lor încă de la început, aceştia sunt mai predispuşi să joace un rol mai activ în dezvoltarea copilului lor”, explică reprezentanţii UNICEF. ”Cercetările sugerează că, atunci când copiii interacţionează pozitiv cu părinţii lor, ei au o sănătate psihologică mai bună, o stimă de sine şi o satisfacţie a vieţii pe termen lung”, mai spun aceştia care demonstrează că rolul părinţilor este esenţial în dezvoltarea cognitivă timpurie a copilului şi care solicită neîncetat angajatorilor şi membrilor societăţii să desfiinţeze barierele care îi privează pe părinţi de petrecerea timpului preţios cu copiii lor.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO