fbpx

Căutare

Share this article

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlineşte astăzi 90 de ani, întreaga ţară sărbătorind cu bucurie aniversarea unuia dintre cei mai preţuiţi monarhi ai săi. Regina are cea mai îndelungată domnie din istoria Anglie, de peste 64 de ani, şi este cel mai în vârstă cap încoronat din lume la acest moment.

Educaţia
Regina a fost educată acasă, aşa cum se întâmpla cu majoritatea fetelor de familie bună din Marea Britanie la acel moment. A studiat arta şi muzica, a învăţat să călărească şi să înoate. Când tatăl Elisabetei, George VI a devenit în mod surprinzător Rege – după abdicarea fratelui său, educaţia tinerei prinţese s-a îndreptat către drept şi istorie constituţională, în pregătire pentru rolul oficial de Regină.

Funcţia
Deşi mulţi cred că Elisabeta a II-a are mai degrabă un rol onorific, lucrurile sunt mai complexe pentru cel de-al 40-lea monarh britanic de la William Cuceritorul. Regina se întâlneşte săptămânal cu primul ministru al Marii Britanii. A participat la toate deschiderile de sesiuni parlamentare din îndelungata sa domnie, cu două excepţii, legate de naşterea a doi dintre cei patru copii ai săi.

Împreună cu fiica sa, Prinţesa Anne

Şofatul
Elisabeta a învăţat să conducă la 19 ani, în plin război mondial. Înrolată în armată, a condus un camion şi a învăţat să îl repare. Este singura persoană din Marea Britanie care nu are nevoie de un carnet de conducere. De fapt, nici măcar de paşaport.

Comunicarea
Potrivit USA Today, Regina a răspuns la 3.5 milioane de scrisori, vederi şi emailuri până acum. Numai pentru aniversarea a 60 de ani de domnie, la Jubileul de Diamant din 2012, a primit 120.000 de felicitări, scrisori şi daruri. Prima persoană care a primit un răspuns în scris de la Regină a fost un bărbat din Canada.

Câinii
La aniversarea a 18 ani, Regina a primit un câine din rasa corgi. A fost începutul unei prietenii ce durează până în ziua de astăzi dintre Elisabeta şi această rasă. De-a lungul timpului, a deţinut 30 de astfel de câini, o parte fiind corcitură între corgi şi dachsun (cea din urmă fiind rasa favorită a surorii sale), denumiţi dorgis.

 

Sursa: Royal.uk

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO