Căutare

Share this article

La începutul lunii martie, se zvoneaCynthia Nixon (Miranda din ”Sex and the City”) a început să-şi facă o echipă pentru o campanie de susţinere a candidaturii sale la fotoliul de guvernator al New York-ului. Acum, zvonurile se adeveresc, Cynthia Nixon anunţându-şi în mod oficial candidatura.

Iubesc New York-ul, şi astăzi mi-am anunţat candidatura pentru guvernator„, scrie Nixon pe pagina ei de Twitter, unde a postat de altfel şi un filmuleţ, în care apare alături de copiii ei vorbind despre rostul educaţiei şi despre şcolile din New York. „Sunt mândră că am absolvit o şcoală publică şi sunt şi mai mândră că şi copiii mei merg la o şcoală publică. Mi s-au oferit şanse pe care copiii newyorkezi de astăzi nu le au. Liderii noştri ne dezamăgesc. Suntem acum cel mai inegal stat din ţară, cu bogăţii uriaşe dar şi sărăcie extremă„, spune actriţa în filmuleţ punctând necesitatea unei reforme în educaţie.

Foto: Hepta

Cunoscută activistă în domeniul educaţiei din New York (la începutul anilor 2000, a criticat dur decizia primarului de atunci de a reduce bugetele instituţiilor de învăţământ), Cynthia Nixon a militat şi pentru căsătoriile de acelaşi sex (ea însăşi făcând parte din comunitatea gay) înainte de a fi aprobată această lege, în 2015. Actriţa, care va trebui să se confrunte cu actualul deţinător al funcţiei, democratul Andrew Cuomo (ce va candida pentru a treia oară), ar putea deveni astfel prima femeie şi primul reprezentant al minorităţii gay la conducerea New Yorkului,

Până în luna septembrie, când va fi ales viitorul guvernator al New York-ului, Cynthia are de dus o luptă grea. Este sprijinită însă de o echipă de invidiat (Rebecca Katz şi Bill Hyers, veterani de la prima campanie a primarului Bill de Blasio) şi de susţinători de nădejde (printre cei care-i sprijină canditatura numărându-se şi vedete precum actriţa Sarah Paulson).
 

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO