fbpx

Căutare

Share this article

A venit vremea să facem o analiză serioasă a ultimilor 18 ani, ce am realizat, unde ne-am împotmolit, ce am învăţat din aceşti ani. Vom putea să le identificăm plusurile şi minusurile. Vom fi în măsură să facem corecturi, să ştergem cu buretele şi să transformăm energiile învechite. Este momentul marilor schimbări.

Până la sfârşitul anului 2017 avem parte de o perioadă în care ceea ce facem are efecte mari în viitor. Aşadar, reflectorul să fie orientat înspre gândurile şi reacţiile personale. Cumpătare, prudenţă, conştienţă – de asta este nevoie în această perioadă.

Am stat de vorbă cu Mădălina Groşeanu pentru a ne împărtăşi din atmosfera astrală ce se prefigurează până la sfârşitul acestui an. Şi ce influenţă are asupra noastră eclipsa totală de soare din 21 august. Mădălina Groşeanu este psiholog şi astrolog. A terminat Facultatea de Psihologie, are Master în Terapii Psihanalitice, formare în Psihoterapie Experienţială, formare EMDR Therapy- HAP France şi stagii de formare la Institut de Recherche e d’Etude en Therapie Transpersonnelle.

Atmosfera astrală în perioada AUGUST – DECEMBRIE 2017

August este o lună de foc. Şi prin faptul că elementul foc este accentuat, dar şi prin evenimentele astrale care se întâmplă. Unul dintre cele mai importante este eclipsa totală de soare din 21 august, a cărei vizibilitate maximă este în America.

Ea este importantă şi pentru noi, având în vedere că închide un ciclu deschis la 11 august 1999, moment în care eclipsa totală de soare de atunci a avut vizibilitate maximă în Romania.

Retrogradarea lui Mercur până în 5 septembrie vizează energia pământului şi ne împinge la o introspecţie pentru aspectele materiale ale vieţii. El ne invită să căutăm răspunsul la următoarele întrebări: Ce sunt banii? Ce este munca? Ce înseamnă reuşita socială? După ce principii şi valori ne ghidăm.

După 10 septembrie începem, în sfârşit, să simţim atmosfera mult mai relaxată, şi încet, încet până în finalul anului ne vom bucura de realizări pentru că vom simţi o deblocare.

În septembrie şi octombrie, lecţia pe care o avem toţi de perfecţionat este discernământul, abordarea realistă, practică a fenomenelor, a evenimentelor, a relaţiilor, cu alte cuvinte… a vieţii.

În acest final de an, descoperim mai mult decât oricând, cât de toxic este orgoliul. Trebuie să dăm mai multă atenţie orgoliului şi formelor subtile de manifestare. Asta ne va face să simţim Puterea care vine din Iertare.

Previziunile astrale pentru fiecare zodie în parte:

BERBEC

Eclipsa de Soare este în sectorul jobului. Rezervă-ţi timp pentru clarificări în relaţii cu colegii şi pot dispărea anumite blocaje, întârzieri, animozităţi. Te vei poziţiona bine, ai şansa să fii promovat. Coordonează-i pe ceilalţi prin forţa exemplului personal, transmite-le încredere şi cunoştinţele tale, ajută-i să se transforme într-o adevărată forţă motivaţională.

Din septembrie poţi crea strategii pe termen lung. Nu am putea vorbi de mari câştiguri financiare, ci mai curând de o creştere a credibilităţii din punct de vedere profesional, care va fi bineînţeles urmată şi de o creştere a profitului. Probabil că nu te vei îmbogăţi, dar cu siguranţă te vei afirma şi vei reuşi să fii acolo unde trebuie, atunci când trebuie.

TAUR

Pentru voi, foarte importante în această a doua jumătate a anului, începând cu eclipsa, vor fi locuinţa, familia, părinţii. Poţi investi energie şi bani în redecorarea locuinţei, poate schimbarea ei, sau construcţia alteia noi, fapt ce te va face să simţi acel Acasă. Vei avea nevoie să-ti apleci mai mult atenţia şi asupra părinţilor, a nevoilor acestora, să-i ajuţi şi să-i susţii. Atenţie în perioada august-septembrie la relaţia de cuplu. Marte iţi va da bătăi de cap şi trebuie să ai multă răbdare. Perioadele cele mai importante pentru revizuire a atitudinii faţă de sănătate, a ritmului de viaţă sunt septembrie şi octombrie. Din noiembrie lucrurile se vor aşeza pe un făgaş frumos partenerial. Sunt posibile şi noi colaborări, noi parteneriate de business.

GEMENI

Tot ceea ce a rămas nespus partenerului, va fi spus cu maximă şansă de reuşită. Dacă ai de vorbit în public, o vei face având mare succes, dacă ai de scris, de redactat documente, de ţinut un jurnal, cuvintele vor veni cu uşurinţă de parcă cineva ţi-ar dicta un text deja scris. Bucură-te de această perioadă de efervescenţă dar fii în egală măsură atentă la ce si cum spui, căci există tendinţa de a spune lucrurile în grabă, din dorinţa de a comunica cu orice preţ. Luna îţi  va da aplecarea spre discuţii cu partenerul, dar şi cu oameni care îţi cer sprijinul sau care au nevoie ca tu să negociezi, sau să mediezi anumite conflicte. Nu este totuşi nevoie să îţi asumi problemele altora, sau să încerci să rezolvi probleme care nu îţi aparţin. Este uşor să cazi în capcana de a vrea să devii Superman. Ţine minte că oamenii nu se prea salvează cu forţa.

RAC

În august şi septembrie este o perioadă agitată la muncă, cu responsabilităţi, cu discuţii, dar şi cu rezultate importante. Posibil să revină proiecte mai vechi care trebuie terminate sau la care trebuie făcute schimbări. Atenţie la sectorul financiar. Până în decembrie nu acţiona impulsiv, gândeşte-te realist la direcţia pe care o dai banilor. Mai bine îi pui deoparte decât să-i cheltui. Munca te va solicita mai mult în octombrie şi noiembrie, dar vei cunoaşte rezultate foarte bune şi răsplata unor străduinţe care durează de ani de zile. Sectorul parteneriatelor căpăta avânt din septembrie. E o perioadă bună pentru oficializarea legăturilor sau înflorirea celei existente. Comunicarea este mult mai bună cu partenerul şi ai acel sentiment de echipă, cu adevărat.

LEU

Ar fi bine să începi cu un moment de bilanţ, din care să extragi învăţăturile din experienţele trecute şi să porneşti la drum cu lecţia învăţată. Este o perioadă cu un ritm mai lent decât ritmul tău şi asta s-ar putea să te facă mai nerăbdător. Trebuie sa înţelegi că toate se fac la timpul lor. Ţi se deschid oportunităţi pentru a experimenta lucruri noi şi chiar este bine să le iei. Pe de altă parte, pentru tine este important să dai atenţie sănătăţii. Trebuie făcută într-un cadru profesionist şi nu prin folclor. Ai succes la muncă şi financiar. Până în noiembrie, ai nevoie să fii atent la orice investiţie care vine prin oferte foarte generoase, pentru că de fapt sunt iluzii şi vei descoperi că te-ai înşelat. Ştii cum se spune: “Pe afară e vopsit gardul, înăuntru este leopardul”. În decembrie se deschide posibilitatea activării mai puternice a rolului de părinte. Dacă nu eşti, poţi deveni, iar dacă eşti, vei fi mai solicitat şi mai implicat în relaţia cu copiii.

FECIOARĂ

Pentru voi, augustul se anunţă plin de provocări financiare care, cel mai probabil, vor declanşa nevoia de revoluţie profesională, nevoia de a-ţi reorganiza activitatea astfel încât să îţi poţi plăti datoriile vechi fără să mai faci altele noi.  Eclipsa parţială de Lună în casa muncii Fecioarei,  ar putea marca un moment de schimbare a locului de muncă sau de reorientare profesională. Eclipsa de soare din 21 august deschide o perioadă în care se duc o parte din iluziile clădite de câţiva ani încoace în ceea te priveşte si modalitatea in care te raportezi la ceilalţi. Prin urmare, s-ar putea ivi un moment de criză care să-ţi dea ţie şi perechii de viaţă şansa unui nou început, sau care să te trezească la realităţi mai puţin plăcute, după caz. Intervalul octombrie-decembrie 2017 se anunţă deosebite din punct de vedere amoros şi îţi oferă şanse de a reaprinde flacăra pasiunii în relaţiile sentimentale.

BALANŢĂ

Cu eclipsa de Soare de pe 21 august în casa prietenilor, a grupurilor sociale, a speranţelor şi a idealurilor de viitor, e clar că în aceasta ultimă parte a anului, voi aţi face bine să reconsideraţi anumite proiecte pe termen lung, dar şi oamenii alături de care doreşti să îţi construieşti viitorul. Mijlocul lunii septembrie poate marca desprinderea de anturaje care nu te reprezintă şi care te consumă emoţional şi profesional. La 10 octombrie 2017, Jupiter intră în casa banilor Balanţei şi îţi deschide posibilităţi nesperate de câştig, facilitând descoperirea unor noi surse de venituri. Perioadele bune pentru armonizări şi consolidări în viaţa de cuplu a ta, pentru o comunicare serioasă şi matură, sunt in luna noiembrie 2017, când Uranus se află în relaţii armonioase cu Saturn. Influenţa saturniană inspiră Balanţelor decizii înţelepte, care pot să conducă spre consolidare şi responsabilizare.

SCORPION

Din cauză că Pluton formează un careu cu Jupiter, voi aţi putea deveni persoane extrem de incomode, care scot la lumină sau atacă deschis secrete, subiecte sensibile pentru colegi, prieteni. Nu e rău să pui degetul pe rană, dar n-ar strica să o faci într-o manieră mai blândă şi mai discretă. În caz contrar, capacitatea ta de a deţine informaţii la care alţii nu au acces, nu îţi va creşte importanţa în ochii celorlalţi, ci dimpotrivă. Din punct de vedere profesional şi financiar, această ultima parte a anul aduce posibilitatea unor echilibrări, stabilizări, consolidări, dar nu lipsesc momentele de criză, mai cu seamă în perioada din jurul eclipsei. În decembrie este momentul să cauţi perspective noi, abordări noi în viaţa de cuplu, să nu te repezi la concluzii, să încerci să extragi învăţămintele din relaţiile şi greşelile trecute si sa nu te repezi într-o nouă idilă.

SAGETĂTOR

Ţinând cont că Saturn se găseşte şi în 2017 în Săgetător (până la 20 decembrie), ar fi bine să acţionezi ca un model pentru ceilalţi, să îţi demonstrezi valoarea  prin propriile fapte, prin iniţiativă, perseverenţă, efort, maturitate. Luna  noiembrie este favorabilă pentru orice ţi-ai propune, întrucât Saturn formează un trigon cu Uranus şi un sextil cu Jupiter. Acum ar fi indicat să „ataci” situaţii, planuri sau idei care ti se par cel mai dificil de gestionat, de pus în practică, de depăşit. Stăpânul casei relaţiilor Săgetătorului, Mercur, a fost retrograd chiar în Săgetător în prima săptămână din ianuarie 2017 şi va fi încă o dată la final de an, în perioada 3-23 decembrie 2017, închizând un ciclu al reevaluării parteneriatelor tale sau al regândirii modului în care înţelegi să relaţioneze cu cei din jur. La începutul anului se deschide acest ciclu care se încheie la final. ”A face compromisuri pentru ceilalţi nu înseamnă întotdeauna că cedezi” ci poate fi şi un act de dăruire.

CAPRICORN

Eclipsa are influenţe în sectorul  călătoriilor, studiilor în afara ţării sau poate chiar să-ţi întâlneşti marea iubire tot în străinătate. Sunt tot felul de obstacole peste care trebuie să le depăşeşti în relaţia de cuplu, în special în august şi septembrie. Toate aceste lucruri, surprinzător te fac să capeţi mai multă încredere în tine. Cu toate acestea, în această ultimă parte a anului, ar fi bine, însă, să îşi dozeze corect eforturile şi să eviţi suprasolicitarea, pentru că Saturn, stăpânul Capricornului, se găseşte în continuare în casa a douăsprezecea a Capricornului (până la 20 decembrie 2017). Din această poziţie, Saturn te invită la un bilanţ atent al realizărilor de până acum, dar poate genera şi temeri, nesiguranţe sau depistarea unor tipare care te limitează. Poţi descoperi că îţi făceai singur rău într-un fel sau altul, dar aspectele armonioase în care este implicat Saturn în august-septembrie şi noiembrie 2017 prevestesc un tonus bun şi depăşirea tuturor obstacolelor, atât în plan emoţional, cât şi în plan fizic/material.

VĂRSĂTOR

Ideal ar fi să nu te împrumuţi, ci să îţi chibzuieşti mai bine cheltuielile. De altfel, instabilitatea financiară îţi poate da bătăi de cap în această a doua parte a anului, în special dacă dai curs impulsului de a te întinde mai mult decât iţi este plapuma. S-ar putea să ai impresia că fără un credit, două, nu-ţi poţi împlini visele, mai ales dacă acestea au legătură cu sfera academică ori poate cu o călătorie. În octombrie şi noiembrie simţi nevoia unei repoziţionări în cadrul parteneriatelor, dar şi de o reconsiderare a îndatoririlor fiecăruia în viaţa de cuplu. Fă-o cu tact şi nu oferi şocuri partenerei sau partenerului. Finalul anului aduce o atmosferă mai calmă şi plină de distracţie.

PEŞTI

La începutul lui august, Jupiter este implicat  în aspecte tensionate cu Uranus şi Pluton. Acest lucru ar putea semnifica frământări, conflicte în intimitate, o redefinire a termenilor acesteia, dar şi o redefinire a valorii pe care o dai sexualităţii. Orice indiscreţie comisă în aceste perioade va fi aspru sancţionată şi poate avea repercusiuni serioase asupra reputaţiei tale. Gândul bun şi soluţia corectă sunt de găsit începând din septembrie, când Jupiter va fi implicat în aspecte armonioase cu Saturn şi apoi cu Neptun. Este o perioadă în care se poate restabili armonia în plan intim şi se câştigă mult în maturitate, în înţelepciune. Din punct de vedere profesional, in noiembrie si decembrie este  o perioadă foarte bună pentru a te aşeza să aduni rezultatele, să le organizezi, poate chiar să scrii despre asta. Poţi să te apuci de noi studii, sau pur şi simplu să creezi lucrări ştiinţifice.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO