fbpx

Căutare

Share this article

Cărţile de dezvoltare personală nu sunt, după părerea mea, lecturi obligatorii. Mai precis, aceste cărţi sunt interesante pentru acel tip de om care nu ştie încă cine este, sau ce doreşte. Aşa gândesc, pentru că nu sunt adepta „celor y paşi până la fericire” şi nici nu cred că există „x feluri de a atinge succesul”.
Dar, de fiecare dată când sunt radicală în gândire, apare ceva care mă face să ezit, să mă răzgândesc. Şi acest ceva este exact cartea pe care nu aş fi cumpărat-o niciodată, dar care mi-a căzut, totuşi, în mâini: „Drumul tău către succes, 12 paşi pentru a ajunge la viaţa pe care o visezi”, de Lorand Soares Szasz şi Brian Tracy.
Titlul este comercial şi general, de aceea am şi dat-o la o parte o vreme. Numai că am aflat că Lorand Soares Szasz este unul dintre cei mai apreciaţi traineri, speakeri şi antreprenori români, iar Brian Tracy a oferit consultanţă la peste 1000 de companii, iar în calitate de speaker şi leader de seminarii, vorbeşte anual unui număr de peste 250.000 de oameni. Aşa că, timid şi fără prea mult chef, am început să o răsfoiesc. Pe scurt, am făcut bine. Textul este clar, limpede, logic, paşii poate nu sunt chiar 12, or fi 13, sau 10, dar succesiunea lor şi felul în care sunt explicaţi, au logică, începând cu: stabileşte-ţi şi îndeplineşte-ţi toate obiectivele, găseşte-ţi menirea în viaţă, până la descoperă-ţi atuurile, influenţează-i pe ceilalţi…
Într-un cuvânt, cartea mi-a plăcut. De fapt, ceea ce mi-a atras atenţia a fost că, fără să ştiu de existenţa acestor 12 paşi sau fără să mă gândesc la ei ca la nişte paşi care duc undeva, mai ales la succes (!), i-am făcut la rândul meu, în ordinea pe care chiar autorii o descriu. Asta înseamnă că am succes? Sau că l-am atins? Habar nu am. Dar am habar, totuşi, ce mi-a plăcut şi mi-a rămas în minte. Există un pasaj care zice aşa: „Cel mai ciudat secret al succesului este că devii ceea ce gândeşti în majoritatea timpului. Gândul este creativ. Îţi creezi viaţa şi viitorul prin gândurile pe care le ai majoritatea timpului.”
Sunt perfect de acord. Am văzut astfel de oameni, i-am cunoscut… Am cunoscut oameni pe faţa cărora se vedea urâţenia gândurilor lor şi a căror viaţă era plină de contorsiunile şi chinurile date de aceste gânduri, dar şi persoane a căror frumuseţe şi lumină născute tot din gândurile lor le-au adus şi lor şi celor de lângă ei, succesul, oricum s-ar defini el.
Vă recomand această carte, poate veţi găsi în ea mai multe decât mine.
12 paşi uşori ca fulgul, vă doresc!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO