fbpx

Căutare

Share this article

O companie de turism englezească a început să facă rezervări pentru excursiile organizate ce vor debuta anul viitor la cea mai faimoasă dintre epave, Titanicul scufundat.

Aflat la o adâncime de 4000 de metri sub apă, Titanicul continuă să captiveze oameni din întreaga lumea de mai bine de 100 de ani după ce s-a scufundat pe fundul Oceanului Nord Atlantic. Astfel, o companie de turism din Marea Britanie a anunţat că cei care doresc să viziteze epava, se pot înscrie la scufundări în grup ce vor începe să se organizez din 2018.

Blue Marble Private este agenţia care va organiza vacanţe de 8 zile ce vor culmina cu o vizită pe fundul oceanului pentru a descoperi cea mai faimoasă epavă a timpurilor moderne. Grupul de turişti va fi format din maxim 9 persoane care vor fi conduse cu un elicopter sau un avion acvatic la bordul unui yacht ce se va afla undeva deasupra epavei Titanicului. Turiştii vor avea timp să se adapteze, vor primi informaţii legate de epavă de la echipajul yacht-ului, exploratorii invitaţi special şi oameni de ştiinţă, toţi veniţi pentru a face din această călătorie una cât mai interesantă.

Foto: Hepta

Cei care vor dori să se implice mai mult în partea de navigare, vor avea oportunitatea de a lua parte la sesiunile de orientare şi vor putea asista echipajul atunci când vor planifica o călătorie, vor lucra cu sonarul şi vor folosi sistemul de navigare sub acvatic.

După toate aceste antrenamente, într-una din zile, în funcţie de condiţiile meteo, câte trei turişti se vor scufunda cu ajutorul unui titan din fibră de carbon, special conceput pentru astfel de călătorii, pentru a vedea cu ochii lor rămăşiţele Titanicului. Acompaniaţi de un scafandru şi de un expert în scufundările oceanice, vor naviga în jurul epavei şi vor putea chiar să vadă scara centrală din sala de bal, încă uşor de recunoscut printre rămăşiţe. Se vor scufunda ziua sau noapte, în funcţie de condiţiile vremii şi vor putea păstra video şi foto toate amintirile de pe Titanic. Va fi, cu siguranţă o experienţă unică pe care nu oricine o poate atinge.

Excursiile de anul viitor vor fi primele din 2005, când persoanele obişnuite au mai avut şansa de a se scufunda pentru a vedea Titanicul. Cu toate acestea, sunt mult mai puţini oameni care au văzut epava decât au călătorit în spaţiu sau au urcat pe Everest.

Dacă totul se va desfăşura conform planului, pachetele de turism vor fi disponibile şi pentru vara anului 2019. Complexitatea acestei excursii face ca preţul ei să fie destul de ridicat, însă aşa cum spuneam, nu oricine se poate scufunda la 4000 de metri adâncime ca să vadă epava Titanicului, iar cine o face, va trebui să plătească către agenţia de turism, puţin peste 100 de mii de dolari. Partea interesantă este că, luând în considerare inflaţia, acest preţ este echivalentul a 4350 de dolari, preţul biletului unui pasager la clasa I în timpul călătoriei cu Titanicul din anul 1912.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO