Căutare

Share this article

Annart Gallery vernisează astăzi, de la ora 19:00, o nouă expoziţie: Claudiu Lazăr: CORE. Expoziţia îl prezintă pe Claudiu Lazăr, un tânăr artist emergent, prin intermediul a 11 lucrări pe simeză şi 7 în mapă. Expoziţia CORE, care este curatoriată de Simona Abagiu, este cea mai recentă serie le lucrări semnată de Claudiu Lazăr, creată în perioada ianuarie – mai 2017. Seria tânărului artist conturează o selecţie de pânze care invită la o experienţă a privirii, dar şi a atingerii, prin reliefurile materialităţilor care se întrepătrund într-un onirism cromatic.

Lucrările sunt realizate în tehnică mixtă pe pânză, ulei, acrilic texturat şi culori industriale, tehnici care trec de graniţele experimentului de moment şi descriu mai degrabă o experienţă intensivă de atelier.  

Curatorul Simona Abagiu este de părere că artistul Claudiu Lazăr aduce prin aceste lucrări „un surplus de realitate lăuntrică”. „Îşi compune opera într-o pluralitate de figuri asemănătoare ca proiect, dar diferite ca realizare, ca o serie deschisă, în care fiecare element al acesteia este un subansamblu provizoriu. Ca principiu de unitate, plăcerea repetiţiei cu o categorie determinată de subiecte nu poate fi înţeleasă fără a integra stările ei pregătitoare. (…) Dacă înainte, pânzele lui pulsau de angoase şi frământări lăuntrice, acum radiografiază şi exteriorul, cercetând elemente ale spiritualităţii colective”, spune curatorul.

Artistul a avut un traseu inedit, care include un masterclass la NewYork în 2011, şi a avut şansa deschiderii către lumea artei internaţionale de foarte devreme. Lucrările lui se regăsesc deja în importante colecţii private, atât în Bucureşti cât şi în Marea Britanie, Germania, Israel, Austria şi Belgia.

Claudiu Lazăr a studiat la Universitatea Akademie der Bildenden Kunste Viena, secţia Pictură. În februarie 2017 a avut prima expoziţie personală în Bucureşti (Repression Stimulus), secondată de Transcendere în Sfântu-Gheorghe, serie care se încheie cu o a treia, CORE, la AnnArt Gallery, în iulie.

În iunie 2016 fost curator câştigător al proiectului Spaţiul Pilot, unde a beneficiat de o mini-rezidenţă de curatoriat la Fabrica de Pensule, din Cluj, încheiată cu proiectul ?urope, alături de Radu Pandele şu Rudy von Kronstadt.

Expoziţia Claudiu Lazăr: CORE este deschisă în perioada 6 iulie – 31 august, cu acces public gratuit, de luni până sâmbătă între orele 11:00 – 19:00. Fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt. Detalii pe annartgallery.ro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO