Căutare

Share this article

World Press Photo, cea mai importantă expoziţie internaţională de foto-jurnalism, se deschide pe 10 mai, de la ora 19:00, la Sala Dalles din Bucureşti. Expoziţia, organizată de Fundaţia Eidos, este deschisă pentru public în perioada 11 – 28 mai şi face parte din cadrul UNFINISHED Festival

Selecţia fotografiilor din expoziţie face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, competiţie ce a avut loc în luna februarie. Fotografiile câştigătoare călătoresc în întreaga lume, expoziţia fiind montată în peste 100 de locaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Fotograful român Vadim Ghirda este unul dintre câştigătorii din 2017. Acesta a primit premiul al II-lea în categoria Aspecte Contemporane, cu lucrarea Migrant Crosssing (foto sus).

Marele câştigător al ediţiei aniversare a fost fotograful turc Burhan Ozbilici cu o fotografie a tânărului poliţist Mevlüt Mert Altıntaş – după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.

„An Assassination in Turkey”, Burhan Ozbilici. Foto: Burhan Ozbilici

Competiţia World Press Photo a ajuns la a 60-a ediţie în 2017 şi a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de ţări au trimis 80.408 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 45 de fotografi din 25 de ţări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Franţa, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria,  Noua Zeelanda, Turcia, UK, şi SUA. Mai multe detalii, precum şi lista completă a câştigătorilor, poate fi consultată pe site-ul oficial al expoziţiei worldpressphoto.org.

Expoziţia World Press Photo va fi deschisă la Sala Dalles zilnic. Program: luni – joi: 11:00 – 21:00;  vineri: 11:00 – 22:00; sâmbătă – duminică: 10:00 – 22:00.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO