Căutare

Share this article

O expoziţie-eveniment ce reuneşte 8 viori de colecţie are loc pe 26 aprilie la Muzeul Naţional de Artă al României. Expoziţia „Violins of Hope” va fi deschisă în Foaierul Sălii Tronului de la MNAR. Vor fi expuse aici opt viori istorice, care fac parte din colecţia privată a reputatului Amnon Weinstein, unul dintre cei mai respectaţi  creatori de viori din lume.

Weinstein a restaurat şi a colecţionat viori cu poveşti emoţionante care au aparţinut unor muzicieni evrei, supravieţuitori ai Holocaustului, aşa cum este cazul şi celor opt instrumente expuse la Bucureşti. În cadrul expoziţiei, viorile sunt însoţite de poveştile foştilor proprietari, transmiţând astfel un mesaj puternic despre tragicele experienţe umane din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Toate viorile sunt complet funcţionale şi au fost folosite în concerte susţinute la Ierusalim, Paris, Madrid, Londra, New York, Roma sau Oslo.

Proiectul Violins of Hope a început în 1996 şi este dedicat celor peste 400 de rude ale lui Weinstein care au murit în Europa de Est în perioada Holocaustului. Expoziţia Violins of Hope este organizată de Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) alături de Societatea Muzicală şi susţinută în exclusivitate de Jaguar Land Rover.

Expoziţia „Violins of Hope” va fi deschisă pentru public pe data de 26 aprilie, între orele 10:00 – 15:00. Intrare liberă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO