Căutare

Share this article

Pe 15 iulie se deschide expoziţia-eveniment „OUR BODY: Universul Interior”, la City Park Mall Constanţa, în parcarea VIP nivel -1 Nord. După ce-a traversat peste 30 de ţări şi a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori, celebra expoziţie cu corpuri umane reale şi secţiuni va fi deschisă în Constanţa până pe 15 octombrie 2017. Expoziţia îşi continuă astfel turneul în România, după ce a petrecut 4 luni la Cluj Napoca în 2015, unde a înregistrat peste 29.000 de vizitatori, şi 3 luni la Timişoara, cu 26.000 vizitatori.

Suntem ceea ce mâncăm, bem şi respirăm. Şi nimic nu o demonstrează mai bine decât expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” cu ajutorul căreia turiştii şi locuitorii Constanţei vor descoperi, într-o manieră educativă unică, fascinantul univers interior al corpului uman şi modul în care acesta funcţionează.

Vizitatorii vor porni într-o călătorie extraordinară în interiorul organismului uman, descoperind misterele anatomiei şi fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate – corpuri umane reale şi secţiuni. Printr-un proces de impregnare polimerică (tratare cu cauciuc siliconic lichid), ţesuturile sunt conservate la nivel microscopic, permiţând vizitatorilor să vadă direct cât de uimitor funcţionează organismul uman, şi felul în care maladiile şi obiceiurile nesănătoase solicită funcţiile corpului.

Expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” pune un accent puternic pe ideea de sănătate, prevenţie şi educaţie şi îşi propune să crească interesul publicului pentru cunoaşterea propriului corp şi să-i convingă pe vizitatori de importanţa alegerilor cotidiene. Prezentând comparativ ţesuturi, organe sau celule sănătoase şi variantele lor afectate de diverse boli, expoziţia oferă celor ce-i trec pragul şansa de a vizualiza şi de a înţelege mai bine condiţii medicale frecvent întâlnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc). 

Deşi poate părea o expoziţie „la limita suportabilului”, „OUR BODY: Universul Interior” poate fi o experienţă valoroasă, o ocazie unică pentru părinţi de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutriţie corectă, sport regulat, un stil de viaţă sănătos, precum şi impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative şi asistenţi cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeţilor. Organizatorii şi-au propus să implice atât şcolile locale, profesorii, dar şi unităţile medicale în demersul lor de a promova cele mai bune practici pentru o viaţă sănătoasă, dar şi de a creşte interesul tinerilor pentru profesiile medicale. 

„OUR BODY: Universul Interior” este găzduită de City Park Mall Constanţa li se poate vizita zilnic, între orele 10:00 şi 22:00. Biletele pot fi cumpărate începând din 15 iulie de la intrarea în expoziţie sau din reţeaua Eventim. Preţul biletelor variază între 25 şi 53 de lei de persoană, existând şi posibilitatea abonamentelor pentru familii sau grupuri. Pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa ai@events.ro. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

Evenimentul este produs de Universal Exhibition Group şi organizat de Events în colaborare cu City Park Mall Constanţa. Detalii pe www.expozitiaourbody.ro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO