Familia Chihaia a privit drama vieții ca pe o misiune: Și-au pierdut copilul din cauza unui cancer nemilos, apoi au donat un aparat în valoare de 120.000 Euro spitalului unde anual, peste 80 de copii sunt diagnosticați cu cancer - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Familia Chihaia este familia care și-a găsit o misiune, după ce și-a pierdut un copil. Alexandra și Dragoș și-au dorit mult doi copii, și au devenit părinții lui Iustin și a lui Călin, doi frați care s-au avut reciproc prea puțin timp. Acum, Iustin simte absența fratelui care s-a grăbit să devină înger.

Când avea 10 luni jumătate, Călin Mihai a fost diagnosticat cu Neuroblastom stadiul 4. După o perioadă scurtă de negare a părinților s-a instalat lupta. Trupul firav al micuțului făcea față cu greu bolii.

Pe 27 noiembrie 2017 s-a născut Călin-Mihai, o minune de băiat ce a umplut cu bucurie sufletul părinților. Deja puteai auzi prin casă cum spune mama sau tata și se pregătea să facă primii pași, însă partea dureroasă acum începe. În urma unei anemii severe, de care Călin-Mihai nu părea că mai scapă, medicii au pus un diagnostic foarte grav: Neuroblastom de Gradul 4, cancer la glanda suprarenală.

Urmează un drum lung și anevoios ce trece prin spitale. Drum cu chimioterapie, injecții, plânsete și multă durere. La vârsta asta, copiii ar trebui să descopere viața, nu durerea.

Călin Mihai 1
Călin Mihai 1

După o mobilizare națională, s-a strâns suma necesară pentru ca familia să meargă cu Călin la tratament în Franța

Călin Mihai a stârnit simpatia și peste 2000 de oameni și-au unit forțele și au donat suma de 200.000 de euro, bani ce ar fi trebuit folosiți în Franța, pentru a-l trata pe cel mic. Din nefericire, cancerul i-a răpus trupul firav, iar banii au rămas familiei. Multă vreme după, Alexandra, mama lui Călin Mihai privea banii aceștia cu repulsie.

După ce și-au înmormântat copilul și-au privit posibilitățile de a-și continua viața și apoi au găsit în ei puterea de a interacționa din nou cu mediul pe care îl presupune tratamentul oncologic. Au făcut un drum prin țară la oamenii care i-au fost alături pentru Călin și au discutat cu ei despre ce ar putea face. Astfel au primit semnale de a înființa Conventus Mirabilis, care înseamnă în limba latină „Adunare Minunată”.

Familia Chihaia este familia care a pierdut copilul din cauza unui cancer nemilos, dar care a decis să ajute sute de copii donând Spitalului „Sfânta Maria” un aparat în valoare de 120.000 de euro. Este vorba de un spitalul unde anual, peste 80 de copii sunt diagnosticați cu cancer.

Călin Mihai
Călin Mihai
Citește continuarea articolului 1 2 3 4 5 6 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO