fbpx

Căutare

Share this article

”Am descoperit cât de eliberator poate fi faptul că-mi folosesc trupul pentru a face o declaraţie importantă. Oamenii tind să-şi întoarcă privirea de la anunţurile anti-blănuri care arată animalele mutilate, dar sunt atraşi în schimb de campania „goală” a celor de la PETA, aşa că sunt mândră că fac parte din ea”. Este ceea ce a declarat de curând actriţa Gillian Anderson (agentul Scully din ”Dosarele X”), care a acceptat provocarea de a poza goală pentru cea mai nouă campanie a organizaţiei PETA (care luptă pentru drepturile animalelor). Actriţa completează astfel lista starurilor care şi-au folosit goliciunea pentru a susţine cauza necuvântătoarelor şi pentru a lupta împotriva cruzimii din spatele unei simple haine de blană (actriţa de origine mexicană Kate del Castillo se numără printre vedetele care au pozat pentru PETA).

Gillian Anderson, în vârstă astăzi de 49 de ani, apare într-o imagine alb-negru, în care nu poartă decât o pereche de urechi de pisică, în timp ce-şi acoperă părţile intime cu mâinile.
Mai bine goală decât îmbrăcată cu blană naturală”, binecunoscutul motto al campaniei PETA, ajută şi el întrucâtva la acoperirea corpului gol.

Anderson (câştigătoarea unui Glob de Aur pentru prestaţia sa din ”Dosarele X”) este cunoscută pentru implicarea în nenumărate organizaţii umanitare şi de caritate, fiind printre altele, purtător de cuvânt onorific, al Neurofibromatosis Network (organizaţie ce sprijină cercetarea şi sprijinirea bolnavilor cu anumite afecţiuni ale sistemului nervos) şi cofondator al South African Youth Education for Sustainability (SAYes), organizaţie non-profit care ajută tinerii neglijaţi de sistemul de învăţământ din Africa de Sud.

Conform PETA, mai mulţi designeri au anunţat că, începând cu acest an, nu vor mai folosi blana în creaţiile lor vestimantare, printre aceştia numărându-se Michael Kors şi Gucci care se alătură astfel creatorilori Ralph Lauren, Vivienne Westwood şi Giorgio Armani ce au luat deja această decizie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO