Farmecul se naşte la intersecţia dintre civilizaţii şi epoci - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cum să scapi de frig şi de depresia de după sărbători? Cu o mini-vacanţă într-una dintre cele mai frumoase şi mai vizitate zone ale lumii: Andaluzia. Amestecul de civilizaţii din sudul Spaniei face ca această provincie cu personalitate să ofere călătorului un carusel de experienţe, de la cele culinare şi până la cele culturale, pe fundalul unui relief spectaculos ce îmbină marea cu maiestuozitatea muntelui.

Nu poţi vorbi despre Andaluzia fără să aminteşti şirul lung şi cuminte al staţiunilor luxoase care privesc peste Mediterană la coasta Africii, între care un adevărat paradis european este considerată Marbella. Iubitorii de yacht şi de golf au la ce să viseze după o vizită aici, locul de întâlnire a unora dintre cele mai scumpe şi mai frumoase bărci, dar şi staţiunea care oferă acces la unele dintre cele mai bune terenuri de golf din lume.

Ceva mai la sud, nu ai cum să nu observi siguranţa cu care se ridică dintre ape stânca Gibraltarului, teritoriu strategic de o frumuseţe aparte, capabil să te facă să te simţi confuz: ce caută celebrele red telephone booth în plin climat mediteraneean? Iar dacă te nimereşti la momentul oportun pe şoseaua ce leagă stânca de teritoriul Spaniei, s-ar putea să te opreşti la semafor ca să treacă … un avion, căci pista îngustă care deserveşte Gibraltarul se intersectează cu drumul autovehiculelor.

Tot în Andaluzia poţi admira palatele maure, adevărate bijuterii în piatră, între care celebrul Palat Alhambra din Cordoba, intrat deja în patrimoniul UNESCO. La Cordoba se află cea mai mare zonă urbană din lume devenită patrimoniu UNESCO şi tot aici găseşti Marea Moschee, devenită Catedrală, faimoasa La Mezquita. Şi pentru că acest colţ de lume splendid a atras atenţia oamenilor din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul Andaluziei vei putea observa constant referiri la civilizaţia romană care a stăpânit aceste locuri cu două milenii în urmă, cum sunt podul Roman din Cordoba, dar şi cel din La Ronda.

Sevilla este alt oraş cu un farmec inegalabil. Cea mai mare catedrală gotică din lume se află aici şi este parte a patrimoniului UNESCO împreună cu Palatul Alcazar de care este lipită. Construcţia masivă a luat 100 de ani pentru a fi terminată şi impresionează prin masivitate, dar şi prin fineţea detaliilor sculptate în piatră. De sărbători, doamnele bogate ale Sevilliei vin la biserică în costumele tradiţionale, cu trăsurile, un adevărat spectacol pentru turişti.  

La doar două ore de Sevilla se află cel mai sudic punct din Europa – Tarifa, raiul surferilor care profită de vânturile puternice şi constante din strâmtoarea Gibraltarului. Iar împătimiţii de sporturi nautice nu iau în seamă anotimpurile, aşa că îi poţi admira chiar şi iarna brăzdând suprafaţa apei traşi de velele şi zmeiele lor colorate. Iar de aici, feribotul te duce în doar 35 de minute la Tanger

Nu îţi ajunge o viaţă să descoperi Andaluzia, dar o săptămână ar putea să îţi deschidă apetitul pentru această provincie uimitoare a Spanei. Şi dacă îţi cauţi circuitul perfect pentru o astfel de vacanţă, atunci încearcă pachetul turistic pe care îl oferă Lidl Tour care bifează toate obiectivele pe care trebuie să le vezi. Mai mult, acesta acoperă zborul cu avionul de la Bucureşti la Malaga şi retur, oferă cazare în hoteluri de 4 stele cu demipensiune şi asistenţă turistică în limba română.

Vacanţele disponibile prin Lidl Tour pot fi rezervate şi achiziţionate exclusiv online, pe www.lidl-tour.ro, şi prin intermediul hotline-ului dedicat, 0800 896 242. Ofertele Lidl Tour pot fi consultate în cadrul unei broşuri dedicate, cu apariţie lunară, disponibilă în toate magazinele Lidl din ţară, pe site-ul www.lidl-tour.ro, dar şi pe pagina de Facebook a magazinului online cu vacanţe.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO