fbpx

Căutare

Share this article

Jean Paul Gaultier şi Roberto Cavalli se numără printre creatorii de modă aflaţi în aceste zile în Arabia Saudită pentru a sărbători un eveniment unic pentru Regatul din Peninsula Arabă: Arab Fashion Week. O premieră pentru Arabia Saudită, acest eveniment, care a declanşat deopotrivă entuziasm şi controverse, adună laolaltă, între 10 şi 14 aprilie, unii dintre cei mai respectaţi designeri europeni şi arabi, printre care Arwa Banawi (adorată de iubitoarele de modă din regiune) şi Mashael Alrajhi (creatoarea unui stil interesant definit de nonculorile alb şi negru).

Desfăşurat la Ritz-Carlton din Riyadh (hotel faimos pentru întâlnirile, în cea mai mare parte, secrete, dintre personalităţi ale lumii arabe), Arab Fashion Week i-a avut printre invitaţi (designeri, investitori, oameni de afaceri) şi pe Prinţesa Noura Bint Faisal Al-Saud, preşedinte de onoare al Consiliului Arab al Modă din Riyadh, care a declarat că moda i-a interesat întotdeauna pe cei din Arabia Saudită.

Consiliul nostru de modă încearcă să aducă industria modei în Arabia Saudită la un nivel complet nou, o industrie cu totul nouă„, a spus aceasta invocând importanţa evenimentului, recunoscut de-acum la acelaşi nivel cu Fashion Week de la New York, Londra, Milano, Paris şi chiar Dubai.
După acelaşi model promovat de marile capitale, Arab Fashion Week prezintă exclusiv colecţii şi pre-colecţii însă, spre deosebire de acestea (chiar şi de vecinii din Dubai, Emiratele Arabe), în Riyadh prezentările de modă nu pot fi fotografiate şi filmate iar participanţii la eveniment sunt exclusiv femei.

Existenţa Arabiei Saudite pe harta mondială a Fashion Week a fost posibilă, fără doar şi poate, graţie politicii liberale adoptate de proaspătul moştenirot la tron, Prinţul Mohammed bin Salman, care a îngăduit renunţarea la multe din obiceiurile conservatoare (femeile nu mai sunt obligate să poarte abaya, roba lungă, purtată de la gât în ​​jos, iar începând cu această vară, femeile au dreptul de a şofa). 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO