Căutare

Share this article

Cui nu-i place pâinea prăjită? Mai ales dacă e unsă cu puţin unt proaspăt? Nu cred că există cineva care să spună nu.

Dar dacă v-am spune că s-a inventat un toaster care face felia de pâine prăjită perfectă? Crocantă la exterior, de culoare aurie şi cu un interior uşor pufos care păstrează aroma de pâine. Ei bine, există un inventator japonez, Gen Terao care nu poate face faţă cererilor pe care le primeşte pentru toasterul Balmuda. Deşi nu este un aparat chiar ieftin, 210 euro, se pare că toată lumea vrea să-l aibă în casă pentru că într-adevăr poate face pâine prăjită ce atinge perfecţiunea.

Terao, inventatorul toasterului, conduce o mică firmă de aparate electrocasnice, la periferia oraşului Tokio şi susţine că i-a venit ideea acestui aparat din întâmplare. Se afla cu colegii de serviciu la un picnic după orele de program, într-o zi ploioasă şi au vrut să prăjească pâine pe gril. În acea zi, pâinea a avut un gust, o textură şi o culoare perfecte. După ce ploaia s-a oprit, au încercat să reproducă delicioasa pâine prăjită, dar nu au mai reuşit. Astfel, au realizat că apa de ploaie a fost cheia succesului.

Ei şi-au dat seama că aburul care a pătruns în interiorul pâinii, în timp ce aceasta era prăjită la o temperatură mică, a făcut ca pâinea să iasă atât de bună. Astfel, după această experienţă au inventat acest toaster cu aburi şi un sistem unic de control al temperaturii care face furori în toată Asia. „Datorită funcţiei cu abur care este activată în primul stadiu al prăjirii, stratul exterior al pâinii este prăjit rapid şi astfel păstrează pâinea pufoasă şi aromată la interior. După acest proces, pâinea începe să se prăjească până ce ajunge la o culoare aurie, în timp ce sistemul de control al temperaturii împiedică procesul de ardere”, a explicat inventatorul.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO