Femeile ar trebui să învețe să primească complimente, să nu se mai plângă atât și să nu mai protesteze. 5 motive pentru care femeile greșesc în România - LIFE.ro
Mergi la conținut

Femeile ar trebui să învețe să primească complimente, să nu se mai plângă atât și să nu mai protesteze. 5 motive pentru care femeile greșesc în România

Greșesc oare femeile atunci protestează? Se victimizează și se plâng nejustificat? Este lupta pentru egalitate deja câștigată?
Share this article

Nu v-ați plictisit de toate aceste feministe? Suntem deja în 2022, de ce se tot plâng? Strigă non stop că vor egalitate, când, în realitate, femeile vor doar să aibă tratament preferențial. Se plâng când primesc note de zece pe stradă, să fim serioși, nu știu deloc să primească complimente. 

În realitate nu vor decât să ia locul bărbaților care, astăzi, sunt niște victime. Familia este pe primul loc, iar femeia trebuie să se ocupe de casă. În plus, toată lumea știe că bărbatul este născut lider, conducător, cap de familie. 

5 motive pentru care femeile greșesc

1. Această așa zisă luptă pentru egalitate este doar praf în ochi

Raportul Global Gender Gap de anul acesta arată că mai avem nevoie de mai bine de 100 de ani pentru a vorbi despre egalitate de șanse. În acest moment gender gap-ul este închis în proporție de 68%. 

Și cum noi nu trăim nici în Islanda care se află în acest top pe primul loc (91%), nici în Finlanda (86%), nici în Norvegia (84.5%) și nici în Suedia (82.2%), mai avem foarte mult până departe. De altfel, România, Cipru și Grecia ocupă ultimele locuri printre țările europene… la noi acest gender gap-ul este închis într-o proporție mai mică de 70%. 

femeile
Femeile ar trebui să învețe să primească complimente, să nu se mai plângă atât și să nu mai protesteze. 5 motive pentru care femeile greșesc în România

2. Nimănui nu-i pasă de cum arată sau cum se îmbracă o femeie

Nu mai departe de acest week-end un bărbat care, din nefericire, are mii de următori pe rețelele sociale ne-a spus că „venim la mare ca să vedem piele – aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi, deci dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci?”. Răspunsul evident este că „nu!”, pe larg a fost dat de Centrul FILIA

Sper să nu credeți că povestea de mai sus este cumva din India, acolo unde actrița Gauhar Khan a fost lovită pe scenă de un bărbat de 24 de ani pentru că, musulmană fiind, purta, în opinia lui, o “îmbrăcăminte prea sumară”. Nu, nu. Este fix de pe litoralul românesc, dintr-o stațiune pe care istoria o știe și datorită primarului care se plimba cu un car alegoric, dansând cu femei îmbrăcate cu adevărat sumar. 

3. Viol? Hărțuire? Lucrurile acestea nu se mai întâmplă în 2022

Clar… doar că nu este deloc așa. În Romania în fiecare săptămână sunt înregistrate în medie două cazuri de viol sau act sexual cu o victimă minoră în familie. Suntem campioni în topul copiilor care nasc copii. Și 95% dintre femei sunt hărțuite pe stradă. 63% aveau între 12 și 18 ani atunci când au pățit asta prima dată (fix targetul domnului Buhnici). Iar femeile care aleargă sunt ținta preferată a „glumelor” bărbaților. 

Și cu toate astea, dezbatem dacă educația sexuală ar fi trebui sau fie predată în școli. Iar acum că se va întâmpla (cumva) acest lucru, suntem cu adevărat terifiați de ce o să li se spună copiilor la orele de educație sanitară (educație sexuală nu poate fi folosit pentru că noi, așa cum știm deja, oamenii – să nu spun femeile – nu fac sex decât după căsătorie și doar în scop reproductiv). 

Citeşte şi: Educația sexuală în școlile din România și în lume – LIFE.ro

4. Bărbații sunt născuți pentru a fi lideri 

Dacă te uiți în politica noastră ai crede că acest lucru este adevărat. România se situează pe ultimele locuri între țările UE în ceea ce privește reprezentarea femeilor în parlament, în guvern sau în administrațiile locale. Asta deși, articolul 16 din Constituția României prevede că „statul român garantează egalitatea de șanse între femei și bărbați pentru ocuparea funcțiilor și demnităților publice, civile sau militare”. 

Dar noi trăim într-o țară în care avem un singur minister condus de o femeie. Și acela este cel al familiei, tineretului și egalității de șanse. Este adevărat că doamna Firea se luptă foarte mult pentru aceste domenii, de aceea, în lumina celor întâmplate în ultimele două săptămâni (dezbaterea despre avort, notele de la pizzerie, declarațiile despre standardele feminine și iubirea pentru minore, să vorbim doar despre câteva), a fost extrem de vocală (sper că se înțelege ironia, doamna Firea nici nu știe ce este aceea egalitate de șanse, să nu mai vorbim despre feminism).

De ce este important acest lucru? Pentru că o analiză realizată de Centre for Economic Policy Research and the World Economic Forum ne arată că țările conduse de femei au câștigat lupta cu pandemia de coronavirus: au avut mai puține pierderi umane.

Citește și:

Mai mult decât atât, un studiu realizat de cei de la Harvard Business School arată că femeile sunt lideri mai buni. Iar companiile care angajează mai multe femei își cresc profitabilitatea. 

La noi, cazurile femeilor însărcinate discriminate la locul de muncă sunt numeroase. Pentru a fi angajate, trebuie să ascundă angajatorilor că sunt însărcinate. Dar trăim într-o societate în care ne este rușine să acceptăm că suntem victime pentru că atunci când facem asta, de cele mai multe ori, tot noi suntem învinovățite. De aceea, statisticile arată că puține femei depun plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) sau apelează direct la instanțele de judecată. 

Unele sunt hărțuite la locul de muncă de către superiori, li se dau sarcini tot mai greu de îndeplinit, li se cere să muncească peste program, nu li se acordă învoiri pentru consultații, nu li se respectă programul redus de lucru așa cum prevăd legile în vigoare, astfel că sunt practic nevoite să-și dea demisia. Nu puține sunt cazurile când colegii de muncă ai unei femei însărcinate consideră că drepturile acesteia sunt o formă de discriminare pozitivă.

5. Femeile au control total asupra corpurilor lor

Un studiu realizat de United Nations Population Fund arată că doar 55% dintre femeile din toată lumea pot să aleagă ce fac cu corpul lor. În Statele Unite ale Americii știm deja că avortul nu mai este posibil în jumătate de țară. Iar în România, o țară în care sub regimul totalitar a lui Ceaușescu avortul a fost interzis ducând la moartea a peste 10.000 de femei, iar mulți copii au rămas orfani de mamă, discutăm astăzi dacă ar trebui să lăsăm sau nu femeile să ia aceste decizii.

Citeşte şi: Întreruperile de sarcină în România, între minciuni, abuzuri şi ruşinea de a face educaţie sexuală – LIFE.ro

Iar BOR ne spune că avortul nejustificat medical rămâne „o crimă în ordinea morală (ne)asumată în fața lui Dumnezeu, așa cum interzicerea totalitară a avortului rămâne o „crimă” în ordinea civilă și politică, inadmisibilă la rândul ei”. 

Citește și:

Așa că, data viitoare când spui că femeile nu știu să primească complimente, că nu au înțeles exact cum stau lucrurile sau că nu știu să accepte o glumă, citește cele cinci argumente de mai sus. 

„Putem fi de acord că e normal să ne” respectăm și să ne tratăm ca oameni egali? Și aș mai vrea ca bărbații să nu mai simtă nevoia să ne explice nouă cum stau de fapt lucrurile. Dacă o femeie îți spune NU, respect-o. Dacă îți spune că acesta nu este un compliment, crede-o.

Iar la final vă las noua piesă semnată de P!nk:

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora