Femeile inteligente înjură! Aşa spun studiile - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Dacă ar fi să o citez pe mama, „nu e nimic mai urât decât o femeie care înjură”. Însă tot mama, şi cred că majoritatea mamelor de modă veche, nu găsea nimic rău în faptul că un bărbat înjură. Sunt lucruri pe care le fac bărbaţii şi lucruri pe care le fac femeile.

Dacă mama însă ar trăi şi ar socializa în timpurile moderne probabil s-ar cruci de faptul că foarte multe femei înjură, unele poate la fel sau mai urât decât bărbaţii. Doamnelor, am evoluat am putea spune, căci conform cercetătorilor, înjurăturile reprezintă un semn al inteligenţei verbale, potrivit The Independent.

Phihologii de la Marist College şi Massachusetts College of Liberal Arts au descoperit că persoanele care înjură mult ar putea poseda abilităţi mai performante ale limbajului.

În cadrul celui mai amuzat poate experiment ştiinţific, cercetătorii au rugat un număr de participanţi să scoată pe gură cât de multe înjurături pot în 60 de secunde. Apoi le-au spus să se calmeze şi în acelaşi timp să încerce să să enunţe cât mai multe cuvinte pe un subiect comun precum enumerarea a cât mai multor nume de animale.

Cei care au scos cele mai multe înjurături, s-au descurcat mult mai bine la a doua sarcină, fapt ce demonstrează că au un vocabular bogat.

Cine înjură mai mult? Femeile sau bărbaţii?

Oamenii de ştiinţă sunt un pic confuzi când trebuie să răspundă la această întrebare, însă un lucru este sigur: femeile sunt mult mai slobode la gură şi mult mai obscene decât bărbaţii.

În 2014, cuvântul „fuck” a fost folosit de 546 de ori la un milion de cuvinte de către femei, în timp ce bărbaţii l-au folosit de 540 de ori la un milion de cuvinte.

Tot cercetătorii au spus că la începutul anilor 1990, femeile foloseau un alt cuvânt obscen (s***) de 4 ori mai des decât bărbaţii, iar procentul a crescut la de 10 ori mai mult în 2014.

În comparaţie cu aceasta, datele arată că în anii 1990,  bărbaţii foloseau cuvântul cu „f” de 1000 de ori la un milion de cuvinte, în timp ce femeile îl foloseau doar de 167 de ori. Acest lucru demonstrează că femeile au progresat în ale „înjuratului”, în timp ce bărbaţii au început să-şi strunească acest limbaj în ultimele două decade.

Conform unui cercetător implicat în acest studiu, ideea conform căreia bărbaţii şi femeile ar trebui să aibă un limbaj diferit, este demodată.

Profesorul Tony McEnery director de cercetare la Economic and Social Research Council, cel care a sponsorizat sondajul împreună cu Lancaster University şi Cambridge University a declarat pentru Sunday Times:

„Pe măsură ce se promovează egalitatea dintre sexe, ideea potrivit căreia există un limbaj adecvat pentru bărbaţi şi unul pentru femei, că sunt lucruri pe care bărbaţii şi femeile le pot spune sau nu, devine erodată…comportamentul de gentleman şi limbajul unei lady face parte din trecut”.

De ce? Conform profesorului McEnery, este tot vina bărbaţilor. La începutul anilor 1990 unii dintre aceştia înjurat mult, le-au influenţat şi pe femei să înjure, iar apoi s-au potolit.

Şi, ca să mergem mai departe cu teoria, după ce bărbaţii s-au domolit, noi am rămas cu acest bagaj de a cărei greutate încercăm să ne mai eliberăm înjurând.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO