Femeile și sexul: de ce ar trebui să vorbim mai mult despre sex și despre ce ne dorim - LIFE.ro
Mergi la conținut

Femeile și sexul: de ce ar trebui să vorbim mai mult despre sex și despre ce ne dorim

Ce se întâmplă în creierul nostru atunci când facem sex? Ce spun specialiștii despre asta? Și de ce ar trebui să vorbiți despre sex, fără pudoare, fără rușine și fără rețineri?
Share this article

Cercetătoarea în neuroștiințe și autoarea cărții Why Good Sex Matters, dr. Nan Wise ne vorbește despre ce se întâmplă în creierul femeilor atunci când fac sex. Și ne oferă trei motive pentru care sexul este mai mult decât ceea ce știm cu toții, respectiv că ne face să ne simțim bine!

Cel mai puternic organ sexual este creierul 

În studiul pe care dr. Wise l-a realizat asupra orgasmului femeilor, arată că stimularea genitală produce foarte multă informație la nivel muscular și nervos rezultând în creșterea fluxului sanguin și a oxigenului. Astfel că  “the big O” este un eveniment foarte important la nivelul creierului, ajutând la sănătatea acestuia. Mai mult decât o face, de exemplu, terminarea unui puzzle sau a unui sudoku. Așa că, dacă aveţi nevoie de vreun motiv pentru a face sex, atunci acesta este… sănătatea creierului vostru.

Și femeilor le place să facă sex. Acesta nu este nicidecum un cuvânt la masculin. 

Tot dr. Wise spune că există la nivelul creierului o zonă cunoscută drept cortexul senzorial genital. Practic atunci când anumite zone sunt stimulate – de la sâni, la vagin sau clitoris – se activează această zonă. Și, dacă în trecut se credea că doar bărbații au această zonă a creierului, studiile arată că nu este nicidecum un lucru masculin. Și femeile sunt stimulate în egală măsură. Și cu cât sunt stimulate mai multe zone, cu atât climaxul este mai intens. Tocmai de aceea, este foarte important să vorbiți cu partenerii voştri despre sex: ce vă place și ce nu, ce vă stimulează și ce nu sau ce visați când visați.

Comunicarea este esențială atunci când vine vorba despre plăcere, dar și despre sănătatea unui cuplu. O cercetare desfăşurată în cadrul Departamentului de Psihologie de la Universitatea din Guelph, Canada, la care au participat 500 de tinere, a arătat că 60% dintre acestea acceptă să-i facă sex oral partenerului, chiar dacă relaţia este la început, iar procentul celor care au recunoscut că fac acest lucru din plăcere a fost mult mai mic. Dintre acestea, numai 28% au spus că le place să facă sex oral. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să vorbiți despre sex. Cu încredere și fără rușine!

Într-o relaţie de cuplu, partenerii sunt cei care decid de comun acord care sunt limitele şi ce este acceptat şi ce nu din punct de vedere sexual. Doar voi doi. Și întotdeauna împreună. 

Comunicarea este esențială atât în cuplu, cât și în pat. Și, doar vorbind despre asta, puteți să vă bucurați de momente și mai plăcute împreună. Practica este cea care face ca sexul să fie din ce în ce mai bun. Iar cu cât relația voastră de cuplu este mai puternică și mai sănătoasă, cu atât o să vă fie mai ușor să vorbiți despre sex. 

Femeile și sexul: creierul vostru abia așteaptă să se lumineze

Tot dr. Wise vorbește despre faptul că atunci o femeie se simte stimulată sexual, i se luminează partea din creier care elimină dopamină. Mai mult, activitatea trunchiului cerebral crește în timpul sexului și atinge vârfuri odată cu orgasmul, rezultând niveluri crescute de serotonină și endorfine. Cu alte cuvinte, un orgasm produce o triadă de chimicale care ne fac să ajungem la ce știam încă de la bun început, respectiv că sexul ne face să ne simțim bine. 

Sexul înseamnă să știi să spui da și, mai ales, nu

Așa cum ne-a arătat dr. Wise mai sus, sexul este poate cel mai bun antrenament pentru corp și minte. Ba mai mult, orgasmele sunt foarte hrănitoare pentru creier. Nu spunem că plăcerea vă poate face mai inteligenți, dar… cine știe. Oricum ar fi, argumentele științifice par să fie motive suficiente să vă aruncați între cearceafuri. 

Însă, înainte să faceți asta, vorbiți deschis cu partenerul vostru despre ce să faceți și ce să nu faceți pentru ca amândoi să vă simțiți în siguranță. Este important să vă protejaţi în timpul actului sexual, nu doar pentru că este o dovadă de respect faţă de partener, ci şi pentru că vă fereşte de multe riscuri sau urmări, poate, nedorite. Sexul fără protecţie nici nu e prea sexy.

După ce ați vorbit despre plăcerile, visurile și dorințele voastre, probabil că cea mai importantă discuție care urmează este aceea despre sarcină. Sunteți sau nu pregătiți amândoi pentru asta? Este o întrebare foarte importantă și, oricât de greu ar fi, încercați să vă răspundeți sincer la această întrebare. Din nou împreună!

Indiferent de răspunsul la care ajungeţi, nu uitaţi că un test de sarcină precum Surecheck Streamer garantează o precizie a rezultatului de peste 99%, în orice moment al zilei. Se utilizează extrem de uşor, nefiind necesar vreun accesoriu suplimentar, iar dacă este folosit corect (începând cu prima zi de întârziere a ciclului menstrual), puteţi fi sigure că nu veţi avea niciun dubiu în privinţa rezultatului afişat. 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora