fbpx

Căutare

Share this article

Pe 9 septembrie, RM Sotheby’s (lider mondial în industria automobilelor de colecţie) va avea o licitaţie specială: în primul rând, pentru că va fi cea mai mare licitaţie mondială de mărci unice din istorie; în al doilea rând, pentru că va fi licitată o serie limitată de maşini Ferrari, “Ferrari LaFerrari Aperta”, creată special pentru a fi scoasă la licitaţie şi pentru a sprijini astfel fundaţia Save the Children.

Evenimnetul, denumit “Leggenda e Passione”, este posibil graţie colaborării celebrei case de licitaţii Sotheby’s cu brandul de maşini Ferrari, care scoate la licitaţie, cu această ocazie, 42 de maşini, “fiecare spectaculoasă în felul ei”, după cum scrie revista Luxuo.

Foto: You Tube

Unică este aşadar şi “Ferrari LaFerrari Aperta”, model lansat la începutul anului cu ocazia aniversării a 70 de ani de existenţă a brandului. Al 500-lea model din istoria Ferrari, maşina se caracterizează prin excelenţă tehnologică, performanţă, stil. Sunt valori fundamentale unice ale oricărei maşini Ferrari, însă Ferrari LaFerrari Aperta are o frumuseţe aparte datorită designului futuristic şi al finisajului în roşu metalic Rosso Fuoco, a combinaţiei de Alcantara (material compozit textil, fără urzeală şi bătătură, utilizat la acoperirea celor mai diverse suprafeţe şi forme) şi fibră de carbon negru, completat cu inserţii din piele roşie şi cusături de aceaşi culoare (la interior).

Maşina – care are, printre altele, sisteme electronice de control ale sistemului de propulsie mai eficiente, radiatoare angrenate pentru a direcţiona fluxul de aer mai debragă de-a lungul caroseriei decât deasupra capotei, o nouă inserţie de fibră de carbon care să permită rotirea uşilor – are un preţ estimativ cuprins între 3,5 şi 4,5 milioane de dolari.

 

Banii rezultaţi în urma licitaţiei vor merge către fundaţia Save the Children.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO