fbpx

Căutare

Share this article

Ferrari sărbătoreşte 70 de ani de existenţă printr-o expoziţie specială ce se va deschide în această toamnă la Design Museum din Londra. Prezentată pentru prima dată în luna mai la Muzeul Ferrari din Maranello, expoziţia, ce poartă numele „Under the Skin„, aduce în faţa vizitatorului imagini din culisele unuia dintre cei mai mari producători de maşini din lume: de la debutul său în 1947 până la cele mai noi modele.

Maşinile din Formula 1 – de la 500 F2, cu care Alberto Ascari a câştigat titlul de conducător mondial al Ferrari în 1952, şi până la F2004, care i-a adus companiei o serie de titluri mondiale, inclusiv cele câştigate de Michael Schumacher – stau alături de automobilele GT (cum ar fi 250 GT Berlinetta „Tdf”, care a dominat cursele în a doua jumătate a anilor ’50) şi de serii speciale limitate, cum ar fi F50: Enzo şi LaFerrari.

Însă expoziţia cuprinde şi materiale de arhivă referitoare la viaţa lui Enzo Ferrari, fondatorul brandului, maşini timpurii, cele mai faimoase Ferrari care se pot vedea pe drumuri sau în circuitele de curse din întreaga lume, modele sculptate manual în ​​lut sau în lemn.

 

Axată pe modul în care au fost gândite şi fabricate unele dintre cele mai apreciate maşini din istoria automobilului, pe atenţia fenomenală a companiei asupra detaliilor de design dar şi pe inovaţia ce a caracterizat întotdeauna brandul, expoziţia “Under the Skin” oferă o filă interesantă din istoria Ferrari. Aceasta va putea fi vizitată la muzeul londonez începând cu 15 noiembrie 2017 şi până pe 15 aprilie 2018.

Mai multe detalii despre această expoziţie veţi găsi pe designmuseum.org.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO